Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 26 septembrie 2008

Griess-Schoko-Flammeri



pt 4 portii

80g ciocolata amara
2 foi gelatina
600ml lapte
55g zahar
75g gris
2 galbenusuri
2 pachete zahar vanilat

ciocolata se toaca grob.
laptele se pune la fiert cu zaharul si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul si amestecam usor pina se leaga apoi luam de pe foc.gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa se pune in compozitia fierbinte.galbenusurile se amesteca cu o lingura de lapte si se incorporeaza si ele.lasam 5 min sa se racoreasca.

o parte din compozitie o amestecam cu ciocolata topita.in forme udate cu apa rece punem alternativ cele 2 compozitii de gris si lasam cateva ore sa se raceasca foarte bine.

servim cu fructe de padure sau sos la alegere.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Super ideea cu ciupercutele, pe care le ador pur si simplu!
Ce coincidenta: si au am gatit tot bors cu persioare dar cu carne de vita si porc. Ai mei nu se satura niciodata de borsul cu perisoare!