A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 8 octombrie 2007

Mini-pizza rapide


reteta de la Afrodite
ALUAT PIZZA
Ingrediente:
- 500g faina

- 1 cub drojdie(aici are 42 de g))
- 1lc sare
- 1lc zahar
- 5ls ulei masline
- 250ml apa(eu pun lapte)
Mod preparare: Se cintareste faina,se adaoga drojdia in prealabil dizolvata in apa sau laptecccu zaharul,se adaoga sarea si totul se framinta bine. Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul se pune peste aluat sos pt, pizza in strat f. subtire si restul ce v-a doreste inimioara. Se ruleaza,eu ung cu lapte tai felii de 1-2 cm groase,pun pe o tava cu hirtie pergament si dau la cuptor pt- 20-25min. la 180!C.

SPECIFICARI:- - Daca la intinsul aluatului s-a folosit ulei mai mult si dupa rulare este destul de umed aluatul,atunci nu mai este necesar sa se unga cu lapte.
Dar dupa taierea rondelelor se poate unge cu lapte sau ou batut cu lapte sau ulei,dupa preferinta fiecaruia.
- In loc de drojdie proaspata se poate folosi si uscata-14g.
De ce asa de multa?
Deoarece acest aluat nu se lasa la dospit.
Dar daca aveti timp si vreti,puteti pune numai 1/2 din cantitatile de drojdie,ori si care ar fii ea si lasti aluatul 30 min. la dospit.
Iar dupa ce-l umpleti mai lasti-l in tava inainte de al baga in cuptor inca 30 min. la dospit.
- Cele 5ls de ulei de masline le puteti inlocui cu ce ulei aveti si doriti.
Acest ulei se pune in aluat.
- Pt. intinsul aluatului mai este necesar de 2-3 ls ulei.

3 comentarii:

Edith spunea...

Buna Mihaela,
super retetele tale, dar nu sunt familiarizata cu prescurtarile. Ce inseamna lc respectiv ls?

mihaela spunea...

buna edith

e vorba de LS=lingura de supa si ls=lingurita.asa le-a scris afrodite pe culinar si eu nu am mai corectat caci stiam masurile din cartile de germana.

te pup si te mai astept prin bucataria mea.

alinasturza spunea...

Am facut si eu in mai multe randuri (si cu diferite ingrediente) aceste mini-pizza rapide. Multumesc pentru reteta!!! De fiecare data au iesit foarte gustoase si musafirii le-au apreciat. Ultima oara am incercat si o varianta dulce de umplutura (nuca macinata & zahar, legata cu putina smantana), au fost extraordinare!