Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 septembrie 2008

Conopida la cuptor


• 1 conopida mare
• sare
• 1 ceapa
• 4 linguri unt
• 2 linguri faina
• 250 ml supa
• 250 ml lapte
• 1 foaie de dafin
• piper
• nucsoara rasa
• 50 ml smantana
• 1 lingurita suc de lamaie
• 150 g branza rasa,parmezan am pus eu
• 4 linguri pesmet


1. Pregatiti conopida, despartiti-o in buchetele, fierbeti-o 6 minute in apa cu sare, apoi lasati-o sa se scurga.
2. Pregatiti ceapa, taiati-o cubulete, apoi caliti-o in 2 linguri de ulei. Adaugati faina si caliti-o putin. Stingeti cu laptele si supa. Adaugati foaia de dafin si fierbeti in continuare cca. 20 de minute. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Indepartati foaia de dafin. Incorporati smantana, sucul de lamaie si 100 g branza.
3. Incingeti cuptorul la 250ºC. Asezati conopida in forma si turnati sosul preparat. Presarati sufleul cu pesmet, 50 g branza si restul de unt,



apoi coaceti-l 5-10 minute. se poate servi simpla sau cu salata sau ca si garnitura(sotul meu a servit-o langa peste prajit.

Pofta buna!

Niciun comentariu: