blat:
8 oua
2 linguri pesmet
180g nuci macinate
1 plic praf de copt
225g zahar
3 albusuri
75g zahar
crema:
2 budinci vanilie sau gris
5 linguri zahar
700ml lapte
200g afine
nuci macinate pentru decor
pentru blat:se separa ouale:
albusurile se bat spuma tare:
se pune zaharul:
si se continua cu mixatul pina stau bat:
apoi galbenusurile:
iar la final pesmetul,nucile si praful de copt:
se pregatesc 2 forme de tort de 26cm cu hartie de copt:
si se pune compozitia in ele,apoi se da la copt,la 190 grade:
intre timp se bat cele 3 albusuri spuma tare cu zaharul pudra si se aseaza bezeaua pe unul dintre blaturi cand este aproape copt:
se lasa pina cand se aureste bezeua:
se lasa blaturile la racit,timp in care pregatim budinca si incepem sa montam tortul.in jurul blatului simplu punem inelul si turnam deasupra budinca imediat ce am luat-o de pe foc:
deasupra rasfiram afinele:
si punem deasupra capacul de bezea:
lasam tortul la racit bine,indepartam inelul si marginile le imbracam in nuca macinata:
iar feliile urmeaza dupa ce trece mos nicolae cu darurile.
degustatorul principal:
tortul este excelent.poate data viitoare voi pune 200g zahar in blat,in rest perfect!
miercuri, 5 decembrie 2007
tort cu nuci si bezea
Publicat de mihaela la 15:23
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu