A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 19 august 2011

prajitura cu foi si crema cu nuci




azi va invit la o prajitura delicioasa cu nuci!
am stat mult pe ganduri pina sa ma apuc de foi...nu stiu de ce dar intotdeauna am avut groaza de ele....mi-am luat insa inima in dinti si am trecut la treaba!

foi:
-2 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri ulei
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic amoniac pt prajituri
-coaja rasa de lamaie
-300g faina

crema:
-550ml lapte
-2 oua
-200g zahar
-4 linguri rase faina
-200g unt
-150g nuci prajite,macinate
-2 linguri cacao

pentru foi amestecam ingredientele cu mixerul.se pregateste un aluat potrivit de tare dar care nu le lipeste de maini.se imparte in 4 bucati.se intind pe hartia de copt foi subtiri(presarati inainte hartia cu putina faina) si se coc apoi in cuptorul incins,la 180grade pentru 5-7 min,pina cand prin putina culoare deasupra.fiti mereu cu ochii pe ele sa nu se arda!!!!


foile rezultate sunt tari dar nu va faceti probleme,odata pusa crema pe ele devin moi si delicioase.

ne apucam deci de umplutura: mixam ouale,laptele si zaharul impreuna cu faina pina scapam de cocoloase si punem amestecul la fiert pina cand se va ingrosa ca o budinca.untul taiat cubulete se incorporeaza in aceasta crema fierbine si se amesteca energic.se lasa sa se racoreasca 5 min.o treime din crema o lasam alba iar in restul punem nucile si cacaua.

trecem apoi la asamblat prajitura:
peste prima foaie punem jumatate din crema cu cacao.deasupra asezam foaia 2 si o parte din crema alba.urmeaza o alta foaie si restul cremei de cacao si nuci ,ultima foaie si crema alba lasata.dam prajitura la frigider cateva ore(cel mai bine peste noapte).inainte de servire o decoram cu bucatele de ciocolata.

sa aveti pofta si un week-end cu soare!!!!


.

15 comentarii:

Antonina spunea...

minunata dulcegarie!! si am juma de kg de nuci acasa;)) mi-ai facut pofta! pupici

mihaela spunea...

multumesc antonina!
mi-am adus si eu din romania vreo 2kg si acum sunt croita pe dulciuri cu nuci!

naty, galati spunea...

cat de buna trebuie sa fie

Alexandrina spunea...

Delicioasa si frumoasa prajitura!

mihaela spunea...

natysper sa o incerci si sa te convingi!

mihaela spunea...

multumesc alexandrina!o duminica frumoasa!

Craita spunea...

minunat arata,am salvat-o!

mihaela spunea...

craita spor la treaba!

Anonim spunea...

Buna dimineata :)...Mmmm aveti niste retete minunate...As dori sa fac aceasta prajitura dar am o intrebare: La foi se poate folosi praf de copt il loc de amoniac?...Va multumesc

mihaela spunea...

buna dimineata!
sincer nu stiu daca se poate folosi,am facut reteta exact asa cum este in revista,nu am apucat sa experimentez varianta cu praf de copt.
ma gandesc ca nu ar avea ce sa strice,nu face decat foile sa devina mai pufoase.

Anonim spunea...

Buna dimineata din nou :). In sfarsit am reusit sa fac prajitura inlocuind amoniacul cu praful de copt. A iesit delicioasa si foarte aspectuoasa....doar ca foile mele nu au crescut atat de frumos ca ale dumneavostra :*:*:* Prietenul meu mia zis ca e cea mai buna prajitura care am facuto vreodata :D...Va multumesc din suflet pt retetele minunate..

mihaela spunea...

ma bucur ca ai trecut pe aici sa-mi povestesti despre reusita retetei!
poate foile ti se par mai grosute ca eu le-am intins cam inegale,mai subtiri,mai groase cum am reusit.
important este gustul delicios de la final.
sper sa mai incerci si alte retete de pe blog.

Anonim spunea...

Buna seara,MIHAELA!Felicitari pentru retete,blogul minunat si munca ta....ai retete absolut delicioase!Cel putin ai vreo 3 retete cu creme cu nuci,ciocolata....m-au naucit..:))))Salivez,doar uitandu-ma la poze...Succes pe linie,nu gluma!!!

rainbowinthedark spunea...

Mihaela, cat are plicul de amoniac, 10grame?
eu iau in pungi mari si imi e greu sa aproximez la cantitatea asta de faina.

Merci!

mihaela spunea...

plicul pe care-l cumpar eu aici are 5g si scrie ca este pina la 500g faina recomandat.