Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 10 septembrie 2011

toast cu ochiuri "romanesti" si cascaval


o sambata urata,mohorata si ploioasa....si ca sa incepem ziua bine ne-am rasfatat cu aceste felii de paine delicioase:

pt 4 persoane:

-8 felii paine toast(eu am folosit varianta toasties rotunde)
-8 oua
-8 feliisalam,sunca
-100g cascaval razuit
-masline

se pune intr-o cratita apa la fiert cu 4 linguri otet.ouale se sparg pe rand intr-un polonic micut usor unsa cu ulei si se lasa sa se coaguleze albusul dar galbenusul sa ramana moale.
intre timp sa prajeste usor painea.se aseaza pe fiecare felie de toast,o felie de sunca,salam sau chiar lachs,se pune oul si se presara ceva condimente si cascaval ras:


se incinge cuptorul la 200 grade si se pune tava pentru 5min,cat sa se topeasca cascavalul:

se servesc imediat iar efectul este dat de gălbenuşul moale, care curge când tai felia.

sa aveti pofta!


.

6 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Bine te-am gasit!Chiar ca ai o multime de bunatati aici,toastul asta e foarte aratos!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Tare frumos arata,de bun,nu mai zic.Pupici!

sarah spunea...

pare elicios.dau la schim niste caldura pe un toast.seara minunata!

mihaela spunea...

teo multumesc!

mihaela spunea...

DIa e bunut si a fost ceva nou si pentru matei care nu prea mananca cu drag oua!

mihaela spunea...

sarah trimite niste soare, caci numai ploi se anunta la noi!