A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2007

tarta cu piersici si mac



aluat:
100g crema de branza(quark)
2linguri lapte-am pus suc din compotul de piersici
4linguri ulei de fl-soarelui
50g zahar pudra
1ou
1plic praf de copt
250g faina

crema:
1compot de piersici
150g mac
40ml lapte
2albuse
1ou intreg
150g zahar

firimituri:
100g faina
1 lingura mac
3linguri zahar
40g margarina sau unt

pentru aluat amestecam toate ingredientele bine cu robotul pina avem o coca fina si elastica. punem fructele din compot in sita sa fie fara zeama si pregatim umplutura de mac.

macul,zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine.se bat apoi albusele+oul intreg si la final punem si compozitia de mac.eu am pus si cateva stafide.rezulta ceva destul de subtire . forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea.se inteapa de mai multe ori cu furculita. asezam jumatatile de piersici peste aluat,cu partea bombata in sus. se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 min la 185 grade(cuptorul incalzit inainte)

pregatim firimiturile:frecam intre palme faina+macul untul si zaharul pina rezulta un aluat ca niste firimituri icon_biggrin.gif
se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace vreo 35-40min la 180grade(incercati mai bine cu scobitoarea)

Un comentariu:

Anonim spunea...

delicioasa!