A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

tarta cu caise




reteta de aici:


ingrediente:
2 oua
1 doza caise/piersici
125g unt/margarina
110g zahar
1 plic praf de copt
1 plic finesse portocale
170g faina

3 linguri dulceata de caise



se amesteca intr-un castron ouale intregi,zaharul,finesse portocala si margarina

cand zaharul s-a topit si avem o compozitie cremoasa adaugam faina+praful de copt


si mixam din nou.


compozitia o turnam in forma de tarta unsa si pudrata cu faina,deasupra aranjam fructele si o dam la cuptor.


pentru 35min la 190 grade.



rece se unge cu dulceata incalzita si trecuta prin sita




si se lasa sa stea 30min inainte de servire.

5 comentarii:

Rox spunea...

Mi se pare foarte interesanta reteta, si cum eu iubesc piersicile, trebuie sa o incerc :)
La noi n-am vazut plicui de finesse portocale, si ma intrebam daca poate fi inlocuit cu zahar vanilat, sau cateva picaturi de esenta de vanilie?

mihaela spunea...

rox ma bucur ca-ti face cu ochiul reteta.in locul cojii de portocala razuita(ca de fapt asta contine plicul de finess) poti pune orice aroma doresti.

Anonim spunea...

am reusit! de ieri tot spun ca trebuie sa incerc ceva de la tine si
am incercat-o pe asta :D yamiiii

a iesit combinatia cam dulce-acrisoara caci fructele sunt proaspete, poate ar fi trebuit sa le calesc inainte, nu?

mihaela spunea...

daca sunt proaspete cred ca puteai presara ceva zahar peste ele,inainte de a baga tava la copt.s-ar fi topit,caramelizat usor si ar mai fi redus din acreala.

maria spunea...

eu sunt incepatoare in ale bucatariei si o iau usor, dar important e ca a iesit ceva gustos. am mai incercat reteta cu mere, dar de data asta le-am calit in 3 linguri de zahar (aproape) ars, a iesit ceva de vis...

multumim ptr toate ideile si bunatatile tale :X