Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 21 ianuarie 2011

tarta cu praz si ciupercute




aseara desi am ajuns destul de obosita de la scoala,trebuia sa le pun ceva pe masa la cina baietilor mei iar reteta asta mi-a facut cu ochiul de ceva vreme si acum i-a venit timpul.se face repejor si pe deasupra e foarte satioasa.



-aluat:
-150g faina

-1 plic praf de copt

-1 galbenus

-putina sare
-75g unt cuburi

-2-3 linguri lapte


umplutura:

-2 bucati praz

-400g ciuperci proaspete

-150g mozarella

-2 oua

-200g smantana

-sare,piper

-100g cascaval ras


prazul inele si ciupercutele taiate cuburi se pun la calit 5 min in tigaia acoperita cu capac.cand toata zeama a scazut se condimenteaza cu sare,piper si se lasa sa se racoreasca.intre timp pregatim aluatul,amestecand bine toate ingredientele.il intindem pe o folie alimentara transparenta si cu ajutorul ei il asezam in tava de tarta unsa si pudrata cu faina.il intepam de mai multe ori si punem la copt pentru 10min la 170grade.

umplutura o seazam peste foaie,presaram o parte din cascaval,turnamouale batute cu smantana si apoi restul cascavalului.
mozarella o taiem cuburi si o asezam pe deasupra.dam tarta la cuptor pentru 40-50min la foc potrivit,165-170grade.ultimele 15 min am lasat-o numai pe rezistenta de jos a cuptorului electric.lasam sa se racoreasca (sau daca aveti rabdare chiar sa se raceasca complet) si taiem felii.

2 comentarii:

Federica Simoni spunea...

mmmmmmmmmm...che invitante!complimenti!!!ciao!

Bianka spunea...

Imi place foarte tare minunat