A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2007

Placinta cu mere


Aluat:
-375 gr faina,
-3 lg zahar,
-180 gr unt,
-1 ou
-1plic praf de copt
-1plic zahar vanilat

Umplutura:
-1 1/2kg mere mari si dulci,
-100 gr zahar,
-1 lingurita scortisoara

Se framinta un aluat din faina, zahar, unt, ou si 4 linguri de apa rece. Se formeaza o bila care se lasa la rece 1 ora.

1/2 din aluat se intinde si se pune intr-o tava pentru placinte.

Merele se curata, se rad se amesteca cu restul ingredientelor pt umplutura, dupa care se imparte compozitia in mod egal peste aluat.

cealalta parte de aluat ramas se intinde si el si se pune peste umplutura, inchizandu-se cu atentie marginile placintei.

Se impunge cu furculita din loc in loc si se pune la cuptor la 200 grade Celsius.


.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Cea mai buna placinta cu mere pe care am mancat-o vreodata!
Multumesc din suflet pt reteta!

mihaela spunea...

sa va fie de bine.ma bucur tare mult ca ti-a placut.

Sylvie spunea...

Am facut si eu reteta ta de placinta cu mere si desi nu sunt mare specialista la dulciuri a iesit excelenta, multumesc mult pentru reteta !!!!! Sunt extraordinare toate retetela tale, abia astept sa incerc mai multe.
Am si o intrebare, tu ca tava de placinte folosesti tava de tarte? Eu am folosit o tava in genul ala.
Complimente de la mine si toata admiratia petru asa mamica gospodina !

mihaela spunea...

sylvie poti folosi tava de tarta daca nu e cantitate mare de aluat.eu in cartile de unde iau retetele e specificata de obicei dimensiunea tavii si asa stiu cum sa ma orientez.
aici de ex.am folosit o tava patrata mai micuta.

Laura spunea...

Mihaela, arata tare bine placinta ta! Am o singura nelamurire: cat timp se lasa la cuptor?

mihaela spunea...

pai in jur de 35-40min,atunci aveam un cuptor mai vechi.acum cateva saptamani cand am refacut-o l-am dat pe 185 grade cu vetilatie+rezistenta de jos si cam 40min am tinut prajitura.faci testul cu scobitoarea si trebuie sa iasa curata.

iris66 spunea...

O placinta minunata.A facut-o prietenul meu de 8 Martie:)Am descoperit blogul tau de putin timp si i l-am recomandat si prietenului meu(care e incepator in ale bucatariei)si care a fost si el foarte multumit de rezultat.Oricum,noi vom fi vizitatori fideli.
Multumim.

mihaela spunea...

iris sa va fie de bine!sper ca si la anul prietenul tau sa te surprinda cu ceva delicios inspirat de aici!