A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 8 octombrie 2007

Rulada de cascaval cu sunca


reteta de la maya

1 bucata de cascaval 300 g(Ementaler 45% grasime)

Pentru umplutura:
200-250 g sunca presata
3 oua fierte(tari)
1 ceapa mica
2-3 catei de ustroi
125 g unt
150 branza topita
patrunjel verde tocat foarte marunt,
sare si piper dupa gust.

Mod de pregatire:

Sunca presata,ceapa,ustroiul,ouale fierte si patrunjelul,toate tocate marunt,
se pun intr-un vas mai mare.Se adauga untul si branza topita(la temperatura camerei,taiat cubulete) si se amesteca bine toate componentele.

Puneti apa la fiert intr-o oala,cind aceasta clocoteste,introduceti bucata de cascaval in apa.Luati oala de pe foc,acoperiti cu un capac si lasati sa se topeasca cascavalul ,aproximativ 20 de minute(asta depinde de felul cascavalului si grasimea lui).De aceea ,este indicat sa faceti o proba cu furculita,dupa 10-15 minute.Daca furculita ,patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale-este gata!
Cind cascavalul este moale,se scurge apa din oala,iar acesta se intinde o foaie(40x50 aprox.) cit este cald ,cu sucitorul,pe masa de lucru,care trebuie sa fie neteda.Eu ,folosesc folie transparenta ,pentru acest procedeu

Aceasta foaie ,se unge cu pasta de mai sus .Se roleaza cu ajutorul foliei.
Se da la rece,timp de 2-3 ore.Se taie feliute de 5-7 milimetri grosime.
Se serveste ca aperitiv,acompaniat de legume proaspete.Merge bine cu ardei rosu,cu rosii,castraveti....etc. in lipsa se poate servi si cu muraturi.

P.S.-nu alegeti o bucata de cascaval cu gauri multe ...daca se poate fara.

Niciun comentariu: