A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2007

Cozonacul meu de sarbatori



reteta de la Alis

pt aluat:

MAIA:
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
4 linguri apa calda
1 lingura faina


ALUAT :
aproximativ un pahar cu apa calda(un pahar de 200ml)
100 gr zahar
500 gr faina(la temperatura camerei)
2 oua + 1 galbenus(la temperatura camerei)
150 g unt topit si caldut
1/2 lingurita sare
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri ulei (nu de masline)


crema:

200 g unt moale
75 g cacao
300 g zahar
3 linguri apa
1 lingura faina cernuta
1 lingurita scortisoara(daca va place)
1 lingurita ness cafe
esenta vanilie

Se freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente

Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un loc caldut
amestecam restul de ingrediente pt aluat fara cele 3 linguri de ulei.Apa se pune treptat.
se framanta la robot cam 5 minute
apoi se pune si uleiul si se mai framanta inca 5 minute,aluatul se pune intr-un vas incapator,se lasa la crescut 45 minute intr-un loc caldut,aluatul trebuie sa fie destul de moale si elastic
se imparte in doua.se intinde o foaie.se pune crema.se ruleaza si se taie felii de 4 cm(aproximativ).se pun in tava cu pereti detasabili(diametru 26-28cm) unsa si tapetata cu faina
apoi se ung cu ou batut.se lasa la crescut 30 minute intr-un loc caldut
se preincalzeste cuptorul la 200 grade cu vreo 10 minute inainte sa punem tava
cand se pune tava in cuptor se scade temperatura la 180 grade
timpul de coacere:30 minute


Niciun comentariu: