Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 6 octombrie 2007

tort cu portocale



pt blat avem nevoie de:

2oua marimea M
75g zahar
75g faina+1plic praf de copt
50g ciocolata menaj
50g nuci macinate
1plic zahar vanilat
tava de tort de 26cm pregatita cu hartie
albusele se bat spuma tare cu 2 linguri apa calduta.se pune apoi zaharul +plicul de zahar vanilat si se bate din nou pina se topeste tot .se adauga apoi galbenusele. adaugam apoi nucile si ciocolata rasa pe razatoarea cu ochiuri mari si amestecam usor cu lingura. adaugam apoi faina+plicul de praf de copt nestins si amestecam din nou.turnam in forma de tort si coacem in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade vreo 25min. incercati mai bine cu scobitoarea sa fie curata.
dupa ce s-a racit foarte bine se taie in 2 parti egale.punem o parte pe un platou,insiropam putin cu suc de portocale si punem in jurul blatului inelul de la tort.

acum ne ocupam de crema
400ml suc natural de portocale(eu am folosit de portocale rosii)
4linguri zahar
1plic budinca vanilie
1compot de portocale sau clementine
250ml frisca
pe blat asezam felii de clementine ;din suc,budinca si zahar se fierbe o budinca de vanilie.dupa ce am fiert budinca o turnam asa fierbinte peste fructe. punem apoi blatul 2 si in insiropam si pe el foarte putin apoi dam la rece.
intre timp batem frisca bine si dupa ce blatul s-a racit si budinca s-a inchegat punem frisca deasupra si decoram tortul dupa chef.

Niciun comentariu: