Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 20 aprilie 2011

tort cu mac si zmeura







daca inca nu v-ati horata ce tort veti avea pe masa de pasti,poate va fac pofta si incercati o combinatie foarte delicata de mac si zmeura.
macul,cum cum stiti,se numara printre preferatul nostru,asa ca nu am mai stat deloc pe ganduri cand am vazut aceasta reteta.

blat:
-2 oua
-2 linguri apa
-70g mac macinat
-50g zahar
-60g faina
-1/2 plic praf de copt

crema:
-500g crema de branza (quark,philadelphia,branza dulce)
-4 foi gelatina
-200ml smantana de frisca
-70+50g zahar
-300g zmeura(congelata in cazul meu)

pentru blat separam ouale si albusul il batem spuma.galbenusul il mixam cu zaharul,macul,cele 2 linguri de apa,faina amestecata cu praful de copt.la final adaugam albusul si amestecam usor cu o paleta.
turnam amestecul in forma de tort unsa si pudrata cu faina si coacem 25min la 185 grade,pina cand trece testul scobitorii.

intre timp ne ocupam de crema:
cele 50g zahar si zmeura se fac piure.
crema de branza se amesteca cu zaharul si gelatina pregatita cf.instructiunilor de pe plic si se da compozitia la rece pina incepe sa se lege.
dupa 1h la frigider se scoate si incorporeaza in crema de branza frisca batuta.se amesteca usor.

in jurul blatului se pune inelul detasabil de tort si se toarna o parte din crema de branza.cateva linguri de zmeura si se marmoreaza.deasupra turnam restul compozitiei de branza si iar zmeura si marmoram cu o lingurita.


dam tortul la rece pina a doua zi.indepartam inelul si decoram dupa pofta!

taiem felii si servim.


.

4 comentarii:

Bianka spunea...

Ce minunat

Anonim spunea...

ce bine arata cred ca la gust la fel.LILI

mihaela spunea...

multumesc bianka,este un tort racoros si nu foarte dulce!!!

mihaela spunea...

lili esti o draguta.da,gustul este pe masura aspectului!