Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 14 august 2008

paine cu faina de secara,seminte de fl.soarelui si morcov



250ml lapte
20og faina secara
250-300g faina alba de grau
1 cub drojdie proaspata
3 linguri unt topit
1 lingurita sare
1 lingurita miere
1 morcov maricel razuit
55g seminte de floarea soarelui

aluatul framantat si dopsit:


se pune in forma de chec pregatita cu hartie de copt,si se mai lasa 25min la dospit:

se coace apoi aprox 1h la 170grade:

folositi tava mare de chec,cea de 30cm ca la mine era cat pe ce sa dea painea pe afara.rece se feliaza.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Interesanta combinatie.
Merita incercata.

Anonim spunea...

Draga mihaela:se poate inlocui faina de secare cu cea obisnuita?eu am sa incerc,ce zici?

mihaela spunea...

mariana sigur ca se poate,dar atunci vei avea paine alba.incearca sa pui faina integrala de grau daca gasesti.

mihaela spunea...

didona este foarte buna painica.
noi o mancam des cumparata si acum m-am hotarat sa fac si acasa aceasta combinatie si chiar ne-a placut mult.

Anonim spunea...

mihaela, vad ca peste tot in retete scrii de un cub de drojdie...stii cumva cat vine asta in grame? si daca se poate inlocui cu drojdie uscata?

mihaela spunea...

un cub drojdie in germania are 42g si este pt 500g faina.
se poate inlocui cu un plic din cea granulata,are parca 7-10g,nu stiu exact caci nu prea folosesc.stiu numai ca scrie pe plic ca este tot pt 500g faina.