A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 12 octombrie 2007

Tort alb cu pere si iaurt


blat:
6oua
6linguri zahar
6 linguri faina
1plic praf de copt
coaja si sucul unei lamai

umplutura:

150g iaurt simplu
5linguri zahar
1plic gelatina granule
1doza compot pere
500ml smantana pentru frisca

pentru blat separam ouale,batem albusul spuma tare,adaugam zaharul,apoi continuam sa batem.se pun galbenusele iar la final aromele,praful de copt si faina.se pune aluatul in forma de tort de 26cm si se coace la 190 grade ,vreo 25min.se lasa sa se raceasca si se taie in 2.

pentru crema se dizolva gelatina in putin suc de compot.se amesteca apoi cu zaharul si iaurtul si se da la rece sa se intareasca.intre timp se lasa compotul in sita sa nu mai aiba suc si se bate smantana bine.se incorporeaza usor in crema de iaurt.se pune primul blat pe un platou,se aseaza inelul de tort in jurul lui si se pun jumatatile de para una langa alta cu partea bombata in sus.apoi se toarna o parte din crema si se aseaza capacul.urmeaza restul de crema.se da la rece 3-4 ore.

Niciun comentariu: