A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 30 decembrie 2007

Prajitura cu branza si vanilie




reteta de la Aliza

Pentru aluat:

175 g faina
2 lingurite praf de copt
75 g zahar
1 pliculet zahar vanilinat
1 lingura cacao
1 ou
75 g unt

Amestecati intr-un castron de marime potrivita, faina cu praful de copt, cacao, zaharul tos si cel vanilinat.
Framantati rapid ingredientele, pana obtineti un aluat omogen, in forma de bila.
Inveliti aluatul in folie alimentara si dati-l la rece pentru 60 de minute.

Pentru umplutura:

350 g branza de vaci degresata
75 g zahar
2 oua
100 g unt moale
1/2 plic budinca de vanilie (praf)
1 plic zahar vanilinat
Frecati branza de vaci intr-un castronel impreuna cu zaharul.
Separati galbenusurile de albusuri.
Incorporati galbenusurile, untul moale, praful de budinca, precum si zaharul vanilinat in masa de branza.
Amestecati totul bine cu mixerul.Bateti albusurile spuma si incorporatile treptat in masa de branza.Scoatem aluatul de la rece. Intinde 2/3 din el si-l asezam intr-o tava de toet detasabila. Ridicam marginile in sus 2 cm.
Turnam umplutura si din restul de alut facem un sul micut si rupem bucatele mici de aluat pe care le asezam la distante egale pe prajitura

Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 de minute.


Se lasa la racit pe un gratar si se taie rece

Niciun comentariu: