Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 15 noiembrie 2007

fasole batuta


300 gr. fasole boabe uscata,
1 1/2 litru apa,
2 cepe,
3-4 linguri ulei,
un virf de cutit boia de ardei, usturoi pisat (facultativ), sare


Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa calduta.
Se repeta aceasta operatie de trei ori. Se lasa fasolea sa fiarba bine in ultima apa (pina se poate strivi bobul cu usurinta intre degete), se strecoara si se trece prin sita. Ceapa taiata marunt se prajeste in ulei, se adauga boiaua si se amesteca. Fasolea trecuta prin sita se pune in robot impreuna cu ceapa si mixeaza pina se obtine o pasta spumoasa. Se sareaza, se adauga usturoiul si se amesteca. Apoi se asaza pe platou.
Se serveste cu muraturi, salata de sfecla, varza, etc.

Niciun comentariu: