Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 17 noiembrie 2007

Cornulete cu migdale





250g faina
120g migdale
120g zahar
2 plicuri zahar vanilat
190g margarina
1/2 esenta vanilie
2 galbenusuri

zahar pudra pentru decor

se amesteca galbenusurile,faina cu migdalele macinate,zaharul,margarina si faina+aromele,pina avem un aluat fin.se inveleste coca in folie si se da larece 1-2 ore.se intinde apoi un sul potrivit de gros,din care se taie bucati si se modeleaza cornulete ce se vor pune pe tava cu hartie de copt.



se dau la cuptor 15-18min.se lasa apoi sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.se pastraza in cutie de prajiturele pina la 6 saptamani.

.

4 comentarii:

Anonim spunea...

as vrea sa stiu daca sunt fragede?
gabriela

mihaela spunea...

se topesc efectiv in gura!!!!

FLIK-FLAK spunea...

Buna Mihaela! Am o experienta cu niste cornulete cu migdale, FARA AFANATORI, care cornulete mi-au iesit ca portelanul de tari. Faina am pus exact cat scria in reteta.
Care sa fie problema? Astea fara afanatori trebuie lucrate la foc automat am auzit, sa nu se topeasca untul. Eu coca aceea am lasat-o 24 de ore in frigider, insa dupa aia tot nu au iesit fragede.
Ce parere ai?
Multumesc!

mihaela spunea...

lavinia sa stii ca se fragezesc dupa 2-3 saptamani.sunt genul acela de retete pe care le faci la 1 decembriue...sa le mananci la craciun.
eu in general nu o las asa mult la frigider,maxim 2-3 ore si apoi le pun la copt.

zilele acestea pun si pozele la cornuletele de aici,le am undeva pe calculator,trebuie numai sa-mi fac timp sa le caut.

o seara frumoasa!