A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 3 decembrie 2007

langosi



500g faina
1lingura miere
1 cub drojdie
300ml lapte
75ml ulei floarea soarelui
1 plic finesse coaja de lamaie


am pus ingredientele in MP:


si am framantat aluatul:


apoi se lasa la dospit:


pentru o ora:


pe masa unsa cu ulei se pun bucati rupte de aluat si se intind subtire,cu degetele unse si ele cu ulei:
se pun la copt in tigaia cu ulei incins,intai pe o parte :


apoi pe cealalta:


si la final se scot pe hartie absorbanta:

se servesc simpli,cu branza razuita sau cu dulceata.


sunt deliciosi!!!

6 comentarii:

KRIS FOTO spunea...

Pare pizza fritta cum se zice aici....O s-o incerc, fiicei mele ii place ;-)
A, si complimente pentru multimea de retete! :-))

mihaela spunea...

kris sunt deliciosi,eu ii fac mai rara ca sunt prajiti si cam evit prajelile pt matei.

Anonim spunea...

Draga d-na Mihaela,
Recent am descoperit blog-ul tau si trebuie sa va spun ca retetele dvs. imi lasa gura apa, si ma incita la gatit! Am o intrebare referitoare la reteta de langosi. Care este cantitatea cubului de drojdie? Eu locuiesc in SUA si cantitatile difera substantial fata de cele din Europa. Stiu deja din experienta ca drojdia este foarte importanta in reusita retetei. Multumesc

mihaela spunea...

aici in germania 1 cub drojdie are 45g si este recomandat pentru 500g faina.daca folosesti varianta de drojdie granulata...sunt 7g.
spor la treaba!

claudia spunea...

Draga d-na Mihaela,
Multumesc mult pentru raspuns. Am facut langosile conform retetei dvs si trebuie sa va spun ca au avut un succes nemaipoment. Nestiind cand veti raspunde, avand in vedere fusul orar, am marit unele din retetele dvs cu poza cubului de drojdie in cauza si am cautat pe internet firma germana producatoare! Astfel am aflat gramajul, i.e. 45 gr. In final, am folosit drojdia cub de aici care are 17 gr si e recomandata pentru 380-400 grame de faina si am mai adaugat inca 7 grame. In concluzie, langosile au iesit foarte bune. Intentionez sa incerc si celelalte retete ale dvs, si cu permisiunea dvs am sa va mai solicit ajutorul in cazul in care ma impotmolesc. Inca o data multumiri atat pentru ajutor, cat si pentru afisarea gratuita a acestor retete minunate.

Ellena spunea...

Felicitari pt blog,sunt retete f.bune,mie imi place sa fac ceva nou!trebuie sa incerc si eu acesti langosi!eu as vrea sa ii umplu cu branza!te anunt cum mi-au iesit!