Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 septembrie 2008

prajitura la tava cu prune si scortisoara





aluat:
30 g drojdie,
100 ml lapte caldut,
50 g zahar,
300 g faina,
sare,
50 g unt moale,
un ou,

1 kg prune,
zahar,
scortisoara
cativa biscuiti

Se face o maia din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul topit si racit, oul si zaharul. Aluatul se pune intr-un castron acoperit si se lasa 35-40 min la dospit.

Se intinde apoi in tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Prunele se spala, se taie jumatati si aseaza pe aluat, se presara cu zahar vanilat si scortisoara dupa gust apoi se pun biscuitii sfaramati(am folosit speculatius,biscuiti cu tot felul de arome pt craciun). Se mai lasa 20 min si apoi se pune la copt.

Se coace la foc potrivit,180 grade, 45-50 min.



Rece, se pudreaza cu zahar vanilat.

Niciun comentariu: