A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 18 februarie 2008

rulada taraneasca din carne tocata

reteta de aici:


pentru 6 portii:

1 pituta veche
1 ceapa mare
1 catel usturoi
2 morcovi
1 fir praz
sare,piper
2-3 linguri unt
900g carne tocata
2-3 oua
sunculita afumata felii
sare,piper,verdeata tocata

carnea tocata se amesteca cu ouale,condimente,verdeata,paine inmuiata in apa si stoarsa bine:


separat in uleiul sau untul incins se calesc morcovii taiati felii,prazul inele,ceapa si usturoiul:

se intinde pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei carnea in forma dreptunghiulara si la unul din capetele inguste se pune umplutura:


se ruleaza strans cu ajutorul foliei:


se imbraca in feliile de bacon:

si se pune in tava,la cuptor primele 45min acoperita cu folia(cam 200 grdae) apoi alte 15 fara,reducand putin si temperatura cuptorului:

se lasa sa se racoreasca putin apoi se taie felii cu un cutit ascutit:

se poate servi ca atare la aperitiv sau cu o garnitura la alegere.eu le-am servit-o cu mancare scazuta de spanac .

2 comentarii:

Edith spunea...

Mmmm ce bine arata, miha :)

mihaela spunea...

nu suntem noi mari fani ai carnii tocate dar asta chiar ne-a placut,am scapat si putin mai mult piper si a iesit delicioasa!