A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 17 martie 2008

tarta cu budinca si capsuni


reteta de aici:


pt aluat:
150g faina
1 plic praf de copt
15g cacao
75g zahar
1 plic zahar vanilat
75g unt
50g migdale
1 ou


pt umplutura si decor:
1plic budinca vanilie sau de care doriti
40g zahar
500ml smantana dulce,pt frisca
1plic glazura de tarte
250ml apa
2 lingurite zahar
capsuni

se amesteca toate ingredientele pentru coca si se formeaza o bila de aluat:


se unge cu ulei si tapetateaza cu faina o forma de tarta.se intinde aluatul pe folie alimentara apoi cu ajutorul ei se aseaza in forma:


se taie surplusul de aluat si se inteapa cel din forma in mai multe locuri:

se coace in cuptorul preincalzit,la 180 grade pt 15min apoi se lasa la racit.intre timp se pregateste budinca cu smantana si zaharul si se lasa sa se racoreasca 2-3 min apoi se toarna peste tarta:


se lasa sa se raceasca si apoi se aranjeaza deasupra jumatatile de capsuni:

se pregateste glazura dupa instructiunile de pe plic si se toarna deasupra:

eu am facut-o cu o zi inainte si aluatul care dupa copt s-a intarit putin a devenit foarte moale si pufos.un deliciu!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara.Imi cer scuze dar nu prea inteleg cum se face crema.Cand spuneti :se pregateste budinca cu smantana si zaharul,imi puteti explica .Adica se fierbe budinca in smantana dulce?smantana dulce va tine loc laptelui?Multumesc.

mihaela spunea...

da,smantana tine locul laptelui in pregatirea(fierberea) budincii.

dar trebuie sa fie smantana de frisca din lapte gras si nu vegetala...asa cum am vazut ca se gaseste de cumparat in romania,in magazinele mai mari.cea folosita de mine are 30% grasime,

daca nu gasiti puteti folosi linistita laptele normal.

spor la treaba!