A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 9 noiembrie 2009

tort cu nuci si crema de budinca





blat:
-4oua
-1plic zahar vanilat
-200g faina
-1 plic praf de copt
-100g nuci macinate
-175g zahar

crema:
-1plic budinca vanilie
-450ml lapte
-70g zahar
-125g unt

deasupra:
-cate 200g ciocolata amara si alba
-sambauri de nuci


mixam ingredientele pt blat si turnam comp.in forma de tort pregatita cu hartie de copt.coacem la 175grade pt 30-40min apoi lasam sa se raceasca pe un gratar.

pregatim budinca impreuna cu laptele si zaharul si imediat dupa ce am luat-o de pe foc adaugam in ea untul cubulete si :

amestecam pina se incorporeaza.


taiem blatul in 2,insiropam usor cu lichior de ciocolata si turnam crema de budinca calda.punem capacul si dam la rece 2-3 ore.

topim cele 2 glazuri separat si le amestecam cu cate o lingura ulei plante.turnam peste blat si marmoram,



punem samburii de nuca si lasam sa se intareasca.

11 comentarii:

andreea spunea...

arata foarte bine!cred k o sa-l incec si eu in week-end k duminica am repetat reteta de muffins cu nutella(triplata)k asa mi-a cerut familia!
pupici!

Anonim spunea...

Ce frumos ai imbinat cele 2 glazuri!
O foarte buna idee pentru decor.

Liana Morar

Gabriela spunea...

exact pe gustul meu...arata si sunt sigura ca a fost EXCELENT!

iulia spunea...

Delicios!! Arata atat de apetisant!!

Daniela spunea...

CA INTODEAUNA! IMI LASA GURA APA CAND TE VIZITEZ.ARATA FOARTE APETISANT!

andreea spunea...

LA MULTI ANI!

andreea spunea...

LA MULTI ANI!

andreea spunea...

LA MULTI ANI!

mihaela spunea...

fetelor cu putina intarziere va multumesc pentru urari!

Anonim spunea...

"topim cele 2 glazuri separat si le amestecam cu cate o lingura ulei plante"

Ce inseamna ulei plante?trebuie adaugat ulei?

mihaela spunea...

trebuie sa pui putin ulei in glazura pentru ca astfel se va intari foarte tare dupa racire si nu mai poti taia tortul,fara sa nu se crape glazura.


cand scriu "ulei de plante" la retetele de pe aici ma refer in general la cel de floarea -soarelui,rapita...nu la cel de masline sau care au gust intensiv.

spor la treaba daca vrei sa incerci reteta si un week-end minunat!