Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

sarmalute de post cu ciuperci si capere






le-am facut ieri si trebuie sa recunosc ca sunt mai mult decat delicioase.

-2 morcovi mari
-500g ciuperci
-3 cepe
-1 borcanel mic capere,60g
-sare,piper,leustean
-1 pahar de orez
-frunze de varza murata
-200ml sos de rosii
-frunze dafin

in cateva linguri ulei masline punem la calit morocvii razuiti,ciupecile tocate si ceapa:

lasam sa scada putin apa lasata de ciuperci si adaugam orezul si caperele:


dupa maxim 5 min luam cratita de pe foc si lasam amestecul sa se racoreasca.condimentam cu sare,piper,leusteanul tocat.

aceasta este compozitia cu care umplem frunzele:

cratita de lut o lasam in apa vreo 30min apoi punem cateva frunze pe fundul ei si deasupra sarmalele:

sosul de rosii in amestecam cu apa si turnam deasupra.punem capacul si dam oala la cuptor,pt 2 ore la 180 grade.apoi stingem focul si le mai lasam asa in cuptor,fara sa deschidem usa sau sa luam capacul,pt inca 2-3 ore.

2 comentarii:

Kris spunea...

ce pofta am de sarmalute!
Hai pe http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/
daca vrei si ai timp.

diana spunea...

Arata tare bine !