A apărut o eroare în acest obiect gadget

Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog

Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 21 ianuarie 2008

pizza cu blat crocant



reteta de la Brati

1 cana=250ml

blat:
-1 lingurita cu varf de drojdie uscata-am pus un cubulet
-3/4 cana de apa calda(nu fierbinte)
-2 cani de faina alba
-1/4 cana de faina de porumb
-un pic de sare
-2 linguri de ulei de masline

deasupra:
-ciuperci
-masline
-bacon
-sunca presata
-cascaval

Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute.
Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu uleiul,sarea.


Se framanta 5 minute


si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit.
Acest alaut este pentru 2 pizza.


Se imparte in jumatate. Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita,se pune umplutura:


si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute.deasupra razuim cascaval si dam la copt:




la 200 grade,cuptorul dinainte incalzit.

2 comentarii:

teostan spunea...

Ce bine arata

Anonim spunea...

buna pizza! dar o pizza adevarata se face cu sos de rosii facut in casa, pus direct pe blat, apoi se pune mozzarela si mai apoi se pun topping-urile dorite. iar pe margine se lasa un deget margine! dar commentul meu e doar o idee! iti apreciez tare mult blogul si sunt bucuroasa ca te-am gasit! succes in continuare! alina