suntem de cateva zile in romania,la bunici, si am fost rasfatati cu aceasta prajitura delicioasa cu blat de cacao si branza dulce de casa.
blat:
5 oua
1 cana de zahar(totul se masoara cu cana obisnuita de lapte)
1 cana fanta sau apa minerala
1 cana unt topit(vreo 200g)
2 1/2 cani faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
umplutura:
500g branza de vaci
2 oua
1 cana zahar
coaja unei lamai
intr-un castron mixam oaula intregi cu zaharul si untul topit si caldut,adaugam fanta si apoi cacao,faina+praful de copt.turnam o parte din compozitie intr-o tava micuta unsa si pudrata cu faina si coacem vreo 10min.
intre timp pregatim umplutura amestecand branza cu zaharul,aromele .galbenusul si albusul batut spuma tare.
turnam peste foaia coapta umplutura si deasupra restul de aluat.dam din nou la cuptor,la foc potrivit, pina cand scobitoarea iese curata.lasam sa se racoreasca si taiam.
din pacate facuta la cuptorul cu butelie de gaz nu va pot preciza temperaturi si durata cat a stat la cuptor.
marți, 26 mai 2009
prajitura cu branza dulce a bunicii
Publicat de
mihaela
la
09:24
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
17 comentarii:
Arata super delicioasa^-^Distractie placuta in Romania ^-^pup si o saptamana minunata^-^
Super prajitura, mai ales ca este de la bunicii, dansi au retete vechi si bune, si te invitpe blogul meu sa ridici un premiu.
Cred ca este tare buna ! Imi plac pajiturile cu branza ;)
Buna idee si racoroasa as zice.Preparam sambata.O zi buna.
Wow che torta meravigliosa... chissà che buona!!
Mihaela, reteta cere intr-adevar suc Fanta?
Cred ca e buuuna, ca arata tare bine :)
Concediu placut!
reteta cere de fapt apa gazoasa,minerala dar asta am folosit.eee se mai modernizeaza si bunicile noastre.
Se pot face si comenzi on line pentru livrare la domiciliu ??? :)
Arata tare bine,si tot ce este cu brinza dulce ne place.Multumesc pentru reteta,si bunici tale multa sanatate.Pupicei,si un weekend placut!
Am incercat si eu prajitura, dar am pus mai multa faina, pentru ca mi se parea prea subtire compozitia pentru foi. Cred ca a fost totusi prea multa faina.Cam ce consistenta ar trebui sa aiba compozitia pentru blat? In branza am pus si un plic de praf de budinca. A iesit foarte gustoasa si o voi mai face. Multumesc pentru reteta!
Emi
Multumesc pentru reteta!
Am facut-o si eu, dar mi s-a parut cam subtire compozitia blatului, asa ca am pus mai multa faina. Cam prea multa cred, nu a fost prea pufoasa. Care ar trebui sa fie consistenta?
Am adaugat si un plic de budinca de vanilie in branza.
A iesi gustoasa, chiar daca un pic cam gros blatul si o voi mai face.
Cu drag,
Emi
Aoleu mamă ce poftă mi-ai făcut de prăjitură la ce bine arată :)
ce buna pare! am sa o incerc si eu dupa ce termin dieta! :P
Imi place mult blogul tau si as dori sa te adaug la favoriti.Sper ca esti de acord.
buna alexy
chiar imi face placere sa fecm schimb de link-uri.te pun si eu in lista cu fete gospodine.
o zi frumoasa!
Am facut si eu reteta ta : http://miremirc.blogspot.com/search/label/Prajitura%20cu%20branza%20de%20vaci%20si%20cacao
Super buna ! Voi mai incerca si alte retete de la tine :P
mire ma bucur ca ai incercat reteta si v-a placut.sper sa te inspir in continuare si ar fi dragut sa scrii la retete si sursa:))
Trimiteți un comentariu