Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 14 februarie 2008

mini baghete cu quark si susan


reteta de aici:


500g faina
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingura zahar
250g quark simplu
150ml apa,am pus lapte
4 linguri ulei masline

seminte de care doriti,pentru deasupra

din toate ingredientele se framanat un aluat:

care se lasa 75min la dospit:

se imparte apoi in 4(zice reteta) sau in 5:


se formeaza baghete,pe care se fac cateva crestaturi:


se ung cu ou+1 lingura iaurt sau lapte,presara semintele


si se coc la foc potrivit.

16 comentarii:

Unknown spunea...

Miha pls cu ce pot inlocui eu quark-ul , imi plac tare mult baghetele parca le-as incerca si eu :)
Pupicei

mihaela spunea...

aliza pune crema de branza fara verdeata.am vazut ca este in romania crema PHILADELPHIA dar asta e varianta mai scumpa.poate gasesti ceva asemanator dar mai ieftin.

Unknown spunea...

Aha deci merge crema de branza, mersi mult muahhhh
La noi ninge acum afara, asa ca o sa stam mai mult in casa we asta :)
Pup fluturasul

mihaela spunea...

wow,la noi e soare dar cu dinti.mi-e dor deja de zapada de care am avut parte in romania!

pupici si de la noi

Unknown spunea...

La noi ninge acum ca-n povesti si e super ger brrrr

Unknown spunea...

Miha le-am facut azi sunt asa de bune, mmmm :P
Multumesc din suflet pt reteta, e la preferate pe veci :))

Unknown spunea...

Miha le-am facut azi

mihaela spunea...

isa ma bucur enorm ca v-au placut.o seara minunata!

Gabriela Cara spunea...

Draga Mihaela,
Am in cuptor baghetele tale, sunt aproape gata.
Mi-a placut cum au crescut si astept sa le savurez.
Am totusi o nelamurire: dupa ce le-am format nu am mai asteptat sa creasca din nou si nu stiu daca era necesar. Te rog spune-mi daca am procedat corect.
Pupici! Gabi

Gabriela Cara spunea...

Draga Mihaela,
Am in cuptor baghetele tale, sunt aproape gata.
Mi-a placut cum au crescut si astept sa le savurez.
Am totusi o nelamurire: dupa ce le-am format nu am mai asteptat sa creasca din nou si nu stiu daca era necesar. Te rog spune-mi daca am procedat corect.
Pupici! Gabi

mihaela spunea...

buna gabriela,in general e bine sa le mai lasi sa creasca putin,uneori si eu din lipsa de timp dupa ce le dau forma le arunc direct in cuptor.
sper ca v-au placut si ma bucur ca le-ai incercat.

Anonim spunea...

Buna! Am facut astazi baghetele astea , o minunatie. Doar ca nu am avut in casa branza quark si am pus cottage cheese, sa zicem ca tot pe acolo este si am adaugat un ou. Vreau sa zic ca sunt asa de bune, incat nu am asteptat sa se raceasca, am si inhatat una repede. Numai bine! Luiza

mihaela spunea...

buna luiza,ma bucur tare mult ca le-ai incercat si mai ales ca ti-au placut.in loc de quark mai poti folosi si crema de branza Philadelphia.

Camelia spunea...

Mihaela, am facut baghetele astea acum cateva zile, dar am o problema, nu stiu daca ma poti ajuta: deci, au crescut frumos, s-au copt frumos, au fost buuuune de tot imediat dupa, dar dimineata urmatoare s-au lasat un pic.. Am crezut ca e iluzie optica, dar pina seara au mai "descrescut", iar ziua urmatoare s-au turtit de tot, pina la urma erau cam de 1-1,5cm "inaltime", si nu pricep de ce... La gust au fost bune pana la sfarsit, doar s-au compactat de tot, parca erau turte, nu baghete.
Am respectat 100% reteta. Le facusem seara, si le-am lasat sa se raceasca pana dimineata urmatoare, iar dupa le-am bagat in punga sa nu se intareasca (ca un colt din care am mancat se intarise rau deja).
Ai vreo idee ce s-a intimplat, unde am gresit?

mihaela spunea...

camelia ma bucur ca le-ai incercat si mi-ar fi placut tare mult sa iti reuseasca reteta pina la final,caci sunt niste baghete delicioase.
daca esti in romania s-ar putea sa fie faina de vina,am patit-o eu cu niste gogosi in vacanta de craciun....(desi aici folosesc tot faina de la penny markt,cu cea din romania s-au incapatanat sa creasca.si eu pastrez painea de pe o zi pe alta sau chiar 2 zile in punga de plastic pentru a nu se intari,dar sunt convinsa ca nu asta a facut baghetele sa se lase.

sper ca le vei da candva in viitor o a doua sansa si iti tin pumnii sa iti reuseasca atunci.
te pup

Camelia spunea...

Mersi ca mi-ai raspuns asa repede! eu sunt in Spania...am folosit faina din aia pt. paine (aici ii zice "harina de fuerza"). Chestia interesanta e ca de crescut au crescut foarte frumos, si erau crescute si dupa ce s-au copt (am poza, au iesit artistice), s-au lasat a doua zi :) asta m-a intrigat cel mai tare, ca asa ceva n-am mai auzit!
By the way, am incercat si painea aia cu sunculitza de la tine (doar ca eu am facut-o chifle, si am pus iaurt ca n-am avut kefir), si au iesit super-superlativ, a fost bataie pe ele :) si cornurile cu unt si mac, delicioase!! Si cate mai am pe lista sa incerc :) Mi-a adus Mos Craciun o masina de paine, si am pus-o la treaba (deocamdata doar pe programul de framantat si dospit).
S-ar putea sa ai dreptate cu faina, si cornurile alea parca au iesit un pic prea compacte, cand mi se termina faina asta o sa incerc cu alta, sa vad daca asta e problema..
Prima ce am folosit-o a fost faina normala de la Aldi, pt aluat de pizza si sotul zice ca aia a fost pizza cea mai pufoasa :)