Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 16 iulie 2008

lipie arabeasca



reteta de la Aminariy

1 cana(250ml) apa calduta
aprox 500 faina
o lingurita rasa de sare
o lingura zahar
1 cub drojdie proaspata


aluatul l-am framantat si dospit la MP:

apoi l-am impartit in 3 bucati din care am intins o foaie potrivit de groasa:

si am asezat-o in tava pregatita cu hartie de copt.
se incalzeste cuptorul la max.-250 grade la al meu si se introduce tava:

se fac relativ repede asa ca stati prin zona.la un moment dat au inceput sa creasca:

cam asa arata dupa 16 min cand le-am scos:


minunate alaturi de salata de vinete.

7 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm, s-a executat si lipia si salata de vinete coapte, multumesc!!!

Anonim spunea...

hmmm, o bunatate, s-a executat si lipia si salata, multumesc!!!

Anonim spunea...

mihaela esti extraordinara!!!

Anonim spunea...

Mihaela,in loc de drojdie proaspata am pus din cea deshidratata si nu mi-au iesit cum trebuie lipiile adica nu s-au umflat asa si n-au iesit goale in interior,in rest am respectat reteta in tocmai! Ce sa fie?

mihaela spunea...

sa stii ac eu nu mai folosesc de vreo 2 ani drojdie granulata.am patit la fel cu gogsile,nu au crescut prea bine cu ea.
mai da-i o sansa lipiei si incerca cu drojdie proaspata daca gasesti.

Anonim spunea...

care-i diferenta dintre reteta asta de paine si reteta de paine normala? faptul ca o intinzi bine si nu este groasa? cum este a doua zi? asa cum ai vazut si la o alta reteta de pizza, pe mine ma intereseaza si cum se pastreaza de pe o zi pe alta .
Multumesc!
Lavinia

mihaela spunea...

lavinia bine ai venit in bucataria mea

lipiile se pastreaza excelent si a doua zi,eu nu fac paine zilnic caci nu mancam asa multa.le pastrez in cutii speciale de paine si daca este nevoie le pun 30-40 sec la microunde.

diferenta este destul de mare.adica paine nu ramane asa goala pe dinauntru daca o coci in tava de cehec.astea fiind intinse asa subtiri si focul asa mare,reusesc sa fie mai deosebite.

incearca-le cu incredere,sigur iti vor placea.