- 4 vinete
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 ceapa
- 500 g carne tocata de vita
- 2 linguri pesmet
- 2 oua
- sare, piper
- 500 g rosii
- 2 crengute oregeno
- 50 g masline negre
- 250 ml supa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 500 g rosii bucati
- piper cayenne
- 100 g branza telemea
1. Pregatiti vinetele, taiati-le in doua pe lungime si scobiti-le lasand o margine de 1 cm. Frecati-le cu zeama de lamaie si intepati coaja. Pasati miezul.
2. Tocati ceapa. Amestecati cu carnea tocata, pesmetul, ouale, sarea si piperul. Tocati rosiile, oregano si maslinele. Amestecati 1/2 din oregano, rosii cu piureul de vinete. Umpleti vinetele.
3. Incalziti cuptorul la 200 grade C. Incalziti supa intr-un vas de Jena. Puneti vinetele. Lasati 60-70 min. la inabusit.
4. Tocati si rumeniti usturoiul in ulei. Puneti restul rosiilor, piperul cayenne si oregano, fierbeti si condimentati. Acoperiti vinetele cu branza si dati-le 5 min. la cuptor. Ornati cu sosul de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu