Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 4 septembrie 2008

vinete grecesti

  • 4 vinete
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua
  • sare, piper
  • 500 g rosii
  • 2 crengute oregeno
  • 50 g masline negre
  • 250 ml supa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 500 g rosii bucati
  • piper cayenne
  • 100 g branza telemea

1. Pregatiti vinetele, taiati-le in doua pe lungime si scobiti-le lasand o margine de 1 cm. Frecati-le cu zeama de lamaie si intepati coaja. Pasati miezul.
2. Tocati ceapa. Amestecati cu carnea tocata, pesmetul, ouale, sarea si piperul. Tocati rosiile, oregano si maslinele. Amestecati 1/2 din oregano, rosii cu piureul de vinete. Umpleti vinetele.
3. Incalziti cuptorul la 200 grade C. Incalziti supa intr-un vas de Jena. Puneti vinetele. Lasati 60-70 min. la inabusit.
4. Tocati si rumeniti usturoiul in ulei. Puneti restul rosiilor, piperul cayenne si oregano, fierbeti si condimentati. Acoperiti vinetele cu branza si dati-le 5 min. la cuptor. Ornati cu sosul de rosii.

Niciun comentariu: