acum ca tot am testat formele pe inimioarele cu mac m-am gandit sa incerc si o alta reteta la care m-am folosit de ele.
pt 4 persoane:
aluat
-200g faina integrala
-200g faina grau
-2 linguri ulei
-230ml apa
umplutura:
-650g cartofi
-1 ceapa mare
-100g unt
-sare,piper
-verdeata
-parmezan
se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa acesta sa se odihneasca 30min,acoperit cu un servet umed.
cartofii se fierb si se trec apoi prin presa.ceapa se toaca fin si se pune la dinstuit intr-o lingura unt.cand s-a inmuiat se pune peste cartofi,se adauga verdeata si condimentele.pe masa usor unsa cu ulei se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 2-3 mm si taie cercuri:
se pune la mijloc cate o lingura umplutura si se apasa marginile foarte bine:
se pun la fiert in apa sarata ,pentru 5-6 min pina se ridica la suprafata:
se incinge restul untului,se trag prin el
si servesc cu parmezan presarat deasupra .
sunt delicioase!!!
.
joi, 1 septembrie 2011
schlipfkrapfen-tascute umplute,specialitate tiroleza
Publicat de
mihaela
la
08:06
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
cu siguranta sunt delicioase.arata foarte bine.o zi minunata!
Wow, sunt ca niste coltunasi mai sanatosi datorita fainei integrale! Nu stiu daca si in zona voastra li se spune coltunasi, eu sunt din Bucovina, unde se mai spune si pirosti sau 'chirosti' in grai arhaic :)Esti foarte priceputa Mihaela, sa stii ca recomand blogul tau tuturor prietenelor!
sarah e ceva de munca la ele dar merita!
o zi minunata si tie,te pup!
emy esti o draguta.da cred ca le pot spune coltunasi fara prb desi aveam impresia ca sunt din aluat cu cartofi coltunasii.
week-end minunat sa ai!
Trimiteți un comentariu