mi-a fost pofta de un aluat dospit si aromele ce se raspandesc in bucatarie cand se coace aluatul.am avut cateva gutui care le cumparasem pentru placinta dar le-am gasit repede alta intrebuintare.
aluat:
-150g zahar
-4 galbenusuri
-120ml ulei plante
-150ml lapte
-1 cub drojdie
-sare cat luam intre 3 degete
-550g faina
-coaja rasa de lamaie
umplutura
-4 gutui marisoare
-zahar si scortisoara dupa gust
aluat l-am framantat la masina de paine si dupa ce a dospit l-am impartit in mai multe bucati, din care am intis dreptunghiuri.pt umplutura am calit guliile razuite cu zaharul si scortisoara.se lasa sa se raceasca.se pune o lingurita de umplutura pe fiecare rulou:
se ruleaza pe lungime:
si apoi formam melcisorii,care se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt:
se mai lasa 15 min apoi se ung cu galbenus si se presara putin zahar.se coc la foc potrivit,pentru 15 -20min.se lasa sa se racoreasca.
3 comentarii:
Foarte bune rulourile, arata tare bine si cred ca sunt foarte deliciose! Te pupik
Sunt tare pufoase si aromate. Imi place mult umplutura de gutui. Pup
Ce pofta mi-ai facut. O s-o rog si eu pe mama mea sa imi faca. Multumesc pt reteta!
Trimiteți un comentariu