acesti melcisori sunt facuti cu un aluat tipic aici in germania,cel cu quark (sau crema de branza)
aluat:
-100ml lapte
-400g faina
-1 plic praf de copt
-80g zahar
-100ml ulei
-200g quark(crema de branza,nesarata)
-cateva linguri gem de gutui
-3-4 linguri nuci macinate
intr-un castron se pun ingredientele pentru aluat si cu mana se framanta pina cand avem o coca fina si elastica.se intinde pe masa infainata un dreptunghi,se unge cu gemul de gutui,se presara nucile si se ruleaza pe lungime.se taie fasii si se aseaza in tava unsa sau pregatita cu hartie de copt,cu umplutura in sus.
se coc in cuptorul preincalzit la 160 grade,cu ventilatie pentru 20min.
se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
4 comentarii:
Vai cit sint de apetisante!
Si faptul ca sint cu gem de gutui le fac si mai tentante.
Mmmm!
Ce bine arata. Imi place mult dulceata de gutui si aroma pe care o are in preparatele dulci. Mai ai unul si pentru mine? :)
Am facut si eu astazi, doar ca in loc de crema de branza dulce am pus smantana.
Excelenti!
Totul simplu si rapid.
Iti multumesc ca ai postat aceasta reteta, inclusiv pozele care m-au determinat s-o pun in practica.
Lara
Ideea cu gemul de gutui mi se pare nemaipomenita! Mai ales ca e gemul preferat al copiilor. Felicitari pentru reteta si poze!
Trimiteți un comentariu