va invit sa pregatiti un tort usor de primavara ,potrivit pentru sarbatorile ce vor urma!
blat:
-125g unt
-125g zahar
-1 plic praf de copt
-3 oua
-200g faina
-50ml lapte
crema:
-450g iaurt
-5 foi gelatina sau 1 plic gelatina instant
-200ml frisca
-70g zahar
-coaja rasa a unei lamai netratate
-600g capsuni
-1 plic gelatina transparenta de tort
ingredientele pentru aluat se mixeaza si compozitia se toarna in tava de tort(26cm) unsa si pudrata cu faina.se coace blatul la 180grade pentru 20min.se lasa sa se raceasca pe un gratar.
pentru crema:
-iaurtul se amesteca cu gelatina instant si zaharul,coaja de lamaie.se bate smantana pina sta teapana si se amesteca usor cu crema de iaurt.
se pune inelul de tort in jurul blatului.o parte se puneo parte din crema pe blatul usor insiropat cu suc sau lichior de ciocolata si deasupra 300g capsuni felii.urmeaza restul de crema.
se lasa 40min la rece.
restul capsunilor se feliaza si se aseaza deasupra.se toarna glazura de tort pregatita conform instructiunilor de pe plic.
tortul se da la rece cateva ore,cel mai bine peste noapte.se feliaza cu un cutit bine ascutit,trecut prin apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu