Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 24 decembrie 2007

covrigei cu mac


250g margarina
250g branza de vaci
1 ou
400g faina

1 galbenus+2 linguri iaurt pentru uns deasupra
mac pt presarat

se amesteca intr-un castron faina,branza si untul rase pe partea mare de la razatoare si oul:



toate se framanta pina avem un aluat compact:


care se inveleste in folie si se da la rece o ora.eu am avut multa treaba asa ca l-am lasat vreo 5-6:

se intinde apoi pe masa pudrata cu faina si se taie cu forma:


se pun in tava pregatita cu hartie de copt:


se ung cu galbenusul amestecat cu iaurtul si presara semintele:


si se coc la foc potrivit.

sâmbătă, 22 decembrie 2007

fursecuri "floare"


reteta de la Petu


-1 plic de vanilie
-300 g faina
-50 g migdale macinate
-150 g unt
-150 g zahar
-2 galbenuse si un ou intreg
-150 g dulceata de macese
-zahar pudra

Se amesteca ingredientele uscate(faina,migdale,zahar,vanilie) se adauga ouale si apoi untul.Se formeaza o bila,se impacheteaza in folie si se lasa in frigider cam o ora.
Dupa o ora se scoate aluatul din frigider,se intinde intre hartie de copt si folie si se decupeaza.Surplusul de aluat se indeparteaza cu o scobitoare sau cu un cutit.
La jumatate din ele se decupeaza cate un cerc in mijloc.Se coc la 180° aproximativ 5 minute.Cuptorul trebuie sa fie la temperatura ceruta.
Jumatatile cu "gaura" se pudreaza cu zahar iar celelalte se ung cu dulceata de macese.Se lipesc intre ele si gata.

cornulete cu vanilie si migdale


reteta de la Maya


250 g faina
125 g migdale macinate
200 unt
1 ou
1 pachetel de zahar vanilat
100 g zahar
1 priza sare

Pentru pudrat
2 linguri zahar
2 pachetele de zahar vanilat
1 lingura zahar pudra

Se pune faina,migdalele,untul taiat bucatele,oul,zaharul,sarea si zaharul vanilat intr-un castron si se framanta/mixeaza/robot..
Din aluatul obtinut ,se formeaza o bila , se pune intr-o punga si se da timp de 1 ora la frigider.
..apoi se formeaza betisoare/..... cam de 6-7-8 cm lungime..iar dupa aceea se da o forma de cornulet.
in tava se pune hirtie de copt,se aseaza cornuletele cu putina distanta intre ele..si se dau la cuptor pentru 12-14 minute la 190-200gradeC.
Atentie
La a 2 a tava se scurteaza timpul de copt cu vreo 2-3 minute(fata de inainte)

Asa calde se tavalesc prin amestecul de zahar vanilat,zahaz si zahar pudra.
Dupa ce se racesc(se pot servi imediat)..se pastreaza in doze de metal/tabla



vineri, 21 decembrie 2007

chec alb cu stafide

am ajuns cu bine acasa in romania si am facut aseara checul dintr-o revista "practic" gasita prin biblioteca mamei si modificata putin dupa cerintele celor dragi:



4 oua
250g zahar
250g margarina
150ml lapte
1 plic praf de copt
coaja si zeama unei lamai
450g faina
70g stafide

1 plic glazura de lamaie

se separa ouale iar albusurile se bat spuma tare:

margarina moale(tinuta cateva ore la temperatura camerei),zaharul si galbenusurile se freaca bine:

se adauga treptat laptele putin caldut:


apoi faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile:


in compozitia finala se adauga stafidele,coaja si zeama de lamaie:

se amesteca usor cu paleta:


se toarna apoi in tava de chec tapetata cu hartie de copt:


si se coace la foc potrivit,apoi se lasa sa se raceasca:

deasupra se toarna glazura:


dupa ce s-a intarit se felieaza.

luni, 17 decembrie 2007

fursecuri cu nuci si gem


140g faina
50g nuci macinate
70g zahar
100g margarina/unt
1 galbenus
2 picaturi esenta migdale
3 linguri dulceata de caise


se amesteca intr-un castron galbenusul,faina,aroma,nucile cu zaharul si untul:


pina rezulta un aluat:


care se inveleste in folie alimentara si se da 1h la rece.eu presata de timp,l-am pus 15min la congelator:


se formeaza bilute si in mijlocul fiecareia se face cate o adancitura;se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt:


se pune dulceata cu ajutorul siringii in fiecare adancitura:


apoi se dau la cuptorul preincalzit:

se coc 15min la 190 grade:


se lasa sa se raceasca si se pastreaza in doza de fursecuri.

duminică, 16 decembrie 2007

tort cu branza dulce,nuca de cocos si lamaie

reteta de aici:


pt aluat:

250g faina
1 ou
1 plic praf de copt
120g margarina/unt
coaja unei lamai
150g zahar

pt umplutura:
4 oua
50g amidon
500g crema de branza
500g branza proaspata de vaci
200g zahar
50g nuca de cocos
100g unt/margarina moale
coaja unei lamai si zeama de la 2



se amesteca pt aluat toate ingredientele:

si se formeaza o bila care se da 30-40min la rece.


apoi se intinde in forma de tort(26cm) pe fund si margine si se inteapa cu furculita in mai multe locuri:


pt umplutura se amesteca cele 2 feluri de branza cu zaharul,untul topit si racit,aromele,amidonul,ouale si nuca de cocos:


se toarna crema rezultata peste foaie


si se da la cuptorul dinainte incalzit,la 170grade pt 1ora:

rece se pudreaza cu zahar si se taie felii.se decoreaza cu feliute de lamaie.

sâmbătă, 15 decembrie 2007

pui la cuptor



1 pui~1300g
sare,piper,boia dulce,chilli
1 lingura ulei masline



puiul se unge cu putin ulei si se condimenteaza cu sare,piper,boia,chili.se pune pe suprtul special si apoi intr-o tava cu apa:


se da la cuptor pentru 45-50min la 170 grade:


se serveste cu garnitura de cartofi si muraturi.

strudel cu mere


1 foaie aluat foietaj
1 kg mere
3 linguri zahar
1 lingura scortisoara
1 lingura gris



merele razuite se stropesc cu zeama unei lamai apoi se lasa 15min si se storc bine de suc. se amesteca cu zaharul,grisul si scortisoara:


se pune compozitia de mere pe foaie


si se intorc marginile spre centru.se pune in tava cu partea indoita in jos si se taie cu un cutit ascutit in mai multe locuri:


se coace la foc potrivit:


rece se pudreaza cu zahar:



si se taie felii.