Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 10 septembrie 2008

toastie-sandwich


uneori raman cateva felii de paine care se intaresc si pt ca nu fac mereu galusti de paine sau chiftelute,reteta asta este o solutie ca sa scap frumos de ele :):

-cateva felii paine
-cascaval felii
-sunca felii sau pipet de pui afumat
-2 rosii

feliile de paine se prajesc usor la aparat si apoi se aseaza in tava cu hartie de copt.pe fiecare se pune o felie de cascaval/sunca/2-3 felii rosii/alta felie cascaval.
se da la cuptor,la 225grade pt 5-8min.

se servesc imediat.

marți, 9 septembrie 2008

chiftelute de cartofi cu praz si sunca


750g cartofi
150g faina
1ou
sare,piper,verdeata tocata
1 tulpina praz
60g sunca presata
ulei pt prajit

cartofii intregi,fierti in apa sarata se trec apoi calduti prin presa de cartofi sau se dau pe razatoarea cu gauri mari.se amesteca cu faina,oul,condimente,prazul si sunca taiate marunt.se intinde pe masa bine infainata o foaie potrivit de groasa din care se taie cu un pahar chiftelutele.se prajesc in ulei bine incins.
noi le-am servim la micul dejun langa mezeluri.
si pt ca au mai ramas,au mers de minune si cu peste si mujdei la pranz:

luni, 8 septembrie 2008

chec cu mere si migdale



reteta de aici:


150g unt
150g zahar
2 oua
200g faina
50g amidon
4 linguri lapte
1 plic praf de copt
3-4 mare feliute,stropite cu zeama de lamaie
75g migdale felii

pt aluat mixam ouale intregi cu untul,aflat cateva ore la temp camerei si zaharul.adaugam apoi faina,praful de copt,laptele si amidonul.turnam compozitia in forma de chec mica(a mea era ocupata cu painea asa ca am pus in ceva mai mare si nu a iesit prea inalt) si deasupra punem feliile de mar si presaram migdalele.


coacem 50min la foc potrivit,cam 180 grade.

pizza cu creveti


aluat:

175ml lapte
4 linguri ulei masline
cate o lingurita sare si zahar brun
400g faina
1/2 cub drojdie proaspata

deasupra:
-ceapa
-masline negre
-creveti
-cascaval
-o rosie si 1 ardei gras cuburi

topping:
1 cana sos rosii
1 ceapa
cateva frunze busuioc,sare,piper,chilli
1 catel usturoi

aluatul framantat si dospit la MP se imparte in 2 bucati care se intinde cat mai rotund,punem in forma de pizza.deasupra ungem cu sosul de rosii mixam cu toate cele;asezam ceapa inele,masline intregi fara samburi,crevetii,ardeiul si rosia cubulete mici,cascavalul:


dam la cuptor 20min la 200 grade.servim imediat.

duminică, 7 septembrie 2008

Vogelpark

azi am petrecut cateva ore intr-un parc de pasari in apropiere.cel mai incantat a fost ca de obicei matei care a avut ocazia sa vada de aproape pasarile,care zburau nestingherite pe deasupra capului nostru:









ne-am mai si jucat:


matei nu a vrut sa vada papapagii decat de pe mana mamei,pe a lui i-a fost frica sa-i tina:


vineri, 5 septembrie 2008

prajitura cu prune si vanilie


1ou
50g zahar blat+40g sos
150g faina
100g unt
4 prune
1/2 mar
100ml smantana dulce,pt frisca
1 plic sos vanilie
aroma vanilie

oul,cele 50g zahar,untul si faina se amesteca,aluatul se intinde in forma de 20cm si se inteapa de mai multe ori.apoi se pun prunele deasupra si la mijloc marul crestat.smantana,zaharul,sosul si aroma de vanilie se mixeaza,toarna deasupra si dau la copt 20min.

pizza cu salam si masline


retata de aici:aluat:
250g faina
1/2 cub drojdie
putina sare
1 lingurita zahar
150ml apa
4 linguri ulei masline

deasupra:
ardei gras galben
100g ciuperci
1 ceapa
500g rosii pasate
200g salam felii
80g masline negre/verzi
cascaval

aluatul framantat si dospit se imparte in 2 parti.se intinde cate o foaie rotunda care se unge cu sosul de rosii condimentat,pun restul de ingredientele si presara cascavalul.



coacem la 200grade:


si servim imediat.

gulguf cu migdale si amarettini


250g unt
200g zahar
5 oua
250g faina
5 linguri amidon
1 plic praf de copt
5 linguri migdale macinate
5 linguri lapte
2 linguri amaretto
120g amarettini

ouale intregi,zaharul si untul la temperatura camerei le mixam bine.adaugam faina,amidonul,praful de copt,migdalele si laptele+amaretto.la final 4-5 amarettini zdrobiti.
in forma de gulguff unsa si pudrata cu faina turnam aluatul,deasupra presaram amarettini,o parte intregi,parte zdrobiti.

dam la cuptor 1ora,la 180 grade.rece il pudram cu zahar sau il lasam simplu.merge de minune la cafea.