uneori raman cateva felii de paine care se intaresc si pt ca nu fac mereu galusti de paine sau chiftelute,reteta asta este o solutie ca sa scap frumos de ele :):
-cateva felii paine
-cascaval felii
-sunca felii sau pipet de pui afumat
-2 rosii
feliile de paine se prajesc usor la aparat si apoi se aseaza in tava cu hartie de copt.pe fiecare se pune o felie de cascaval/sunca/2-3 felii rosii/alta felie cascaval.
se da la cuptor,la 225grade pt 5-8min.
se servesc imediat.
miercuri, 10 septembrie 2008
toastie-sandwich
Publicat de mihaela la 15:14 0 comentarii
marți, 9 septembrie 2008
chiftelute de cartofi cu praz si sunca
750g cartofi
150g faina
1ou
sare,piper,verdeata tocata
1 tulpina praz
60g sunca presata
ulei pt prajit
cartofii intregi,fierti in apa sarata se trec apoi calduti prin presa de cartofi sau se dau pe razatoarea cu gauri mari.se amesteca cu faina,oul,condimente,prazul si sunca taiate marunt.se intinde pe masa bine infainata o foaie potrivit de groasa din care se taie cu un pahar chiftelutele.se prajesc in ulei bine incins.
noi le-am servim la micul dejun langa mezeluri.
si pt ca au mai ramas,au mers de minune si cu peste si mujdei la pranz:
Publicat de mihaela la 14:13 2 comentarii
luni, 8 septembrie 2008
chec cu mere si migdale
reteta de aici:
150g unt
150g zahar
2 oua
200g faina
50g amidon
4 linguri lapte
1 plic praf de copt
3-4 mare feliute,stropite cu zeama de lamaie
75g migdale felii
pt aluat mixam ouale intregi cu untul,aflat cateva ore la temp camerei si zaharul.adaugam apoi faina,praful de copt,laptele si amidonul.turnam compozitia in forma de chec mica(a mea era ocupata cu painea asa ca am pus in ceva mai mare si nu a iesit prea inalt) si deasupra punem feliile de mar si presaram migdalele.
coacem 50min la foc potrivit,cam 180 grade.
Publicat de mihaela la 19:16 0 comentarii
pizza cu creveti
aluat:
175ml lapte
4 linguri ulei masline
cate o lingurita sare si zahar brun
400g faina
1/2 cub drojdie proaspata
deasupra:
-ceapa
-masline negre
-creveti
-cascaval
-o rosie si 1 ardei gras cuburi
topping:
1 cana sos rosii
1 ceapa
cateva frunze busuioc,sare,piper,chilli
1 catel usturoi
aluatul framantat si dospit la MP se imparte in 2 bucati care se intinde cat mai rotund,punem in forma de pizza.deasupra ungem cu sosul de rosii mixam cu toate cele;asezam ceapa inele,masline intregi fara samburi,crevetii,ardeiul si rosia cubulete mici,cascavalul:
dam la cuptor 20min la 200 grade.servim imediat.
Publicat de mihaela la 13:43 1 comentarii
duminică, 7 septembrie 2008
Vogelpark
azi am petrecut cateva ore intr-un parc de pasari in apropiere.cel mai incantat a fost ca de obicei matei care a avut ocazia sa vada de aproape pasarile,care zburau nestingherite pe deasupra capului nostru:
ne-am mai si jucat:
matei nu a vrut sa vada papapagii decat de pe mana mamei,pe a lui i-a fost frica sa-i tina:
Publicat de mihaela la 17:05 1 comentarii
vineri, 5 septembrie 2008
prajitura cu prune si vanilie
1ou
50g zahar blat+40g sos
150g faina
100g unt
4 prune
1/2 mar
100ml smantana dulce,pt frisca
1 plic sos vanilie
aroma vanilie
oul,cele 50g zahar,untul si faina se amesteca,aluatul se intinde in forma de 20cm si se inteapa de mai multe ori.apoi se pun prunele deasupra si la mijloc marul crestat.smantana,zaharul,sosul si aroma de vanilie se mixeaza,toarna deasupra si dau la copt 20min.
Publicat de mihaela la 21:31 0 comentarii
pizza cu salam si masline
retata de aici:aluat:
250g faina
1/2 cub drojdie
putina sare
1 lingurita zahar
150ml apa
4 linguri ulei masline
deasupra:
ardei gras galben
100g ciuperci
1 ceapa
500g rosii pasate
200g salam felii
80g masline negre/verzi
cascaval
aluatul framantat si dospit se imparte in 2 parti.se intinde cate o foaie rotunda care se unge cu sosul de rosii condimentat,pun restul de ingredientele si presara cascavalul.
coacem la 200grade:
si servim imediat.
Publicat de mihaela la 21:22 0 comentarii
gulguf cu migdale si amarettini
250g unt
200g zahar
5 oua
250g faina
5 linguri amidon
1 plic praf de copt
5 linguri migdale macinate
5 linguri lapte
2 linguri amaretto
120g amarettini
ouale intregi,zaharul si untul la temperatura camerei le mixam bine.adaugam faina,amidonul,praful de copt,migdalele si laptele+amaretto.la final 4-5 amarettini zdrobiti.
in forma de gulguff unsa si pudrata cu faina turnam aluatul,deasupra presaram amarettini,o parte intregi,parte zdrobiti.
dam la cuptor 1ora,la 180 grade.rece il pudram cu zahar sau il lasam simplu.merge de minune la cafea.
Publicat de mihaela la 19:13 6 comentarii