Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 17 septembrie 2008

Schloß Wilhelmshöhe

pentru ca la sfarsit de saptamana agat sortul in cui si pun mana pe harta,am decis de aceasta data sa ne oprim cateva ore in kassel,la castelul si gradinile wilhelmshöhe

castelul este inconjurat de un parc minunat,multa verdeata,cateva lacuri,un rau care se face auzit in linistea padurii si care trece pe langa potecuta ce urca spre varf.






printre atractiile parcului se afla si cascadele.apa incepe sa curga de la statuia lui hercules,aflata sus in varf de munte si in final ajunge jos in fata castelului,la Große Fontäne(fantana mare)

acolo sus la cascade trebuia sa ajungem:

castelul si la poalele lui, orasul kassel:







in drumul spre varf trecem pe langa ruine ,Aquädukt si Teufelsbrücke:


in sfarsit am ajuns sus,la statuia lui Hercules,simbolul orasului.












waffeln pufoase,aluat cu drojdie


retetea de aici:



50g zahar
1 varf cutit sare
100g unt
250ml lapte
1/2 cub drojdie
1ou
300g faina

zaharul se amesteca cu laptele si drojdia sfaramata si lasa sa se odihneasca 10min.incorporam faina,unutl topit si racorit,oul.din acest aluat coacem 7-8 waffeln in aparatul incins.

muffins cu faina de malai si cascaval



130g faina alba
75g faina malai
1 plic praf de copt
150g cascaval ras
1 ou
6 linguri ulei de rapita
250ml lapte batut
verdeata tocata

faina alba si cea de malai se amesteca cu praful de copt.separat mixam oul cu laptele batut si uleiul,adaugam cascaval ras si faina,ceva verdeata.umplem forma de muffins pregatita cu hartie de copt si coacem la 180 grade pentru 20-25min.
mie imi plac la nebunie serviti cu tzatziki

marți, 16 septembrie 2008

tarta cu mere si nuci




si acesta a fost desertul pe care l-am avut.cum era cald nu am putut face un tort cu crema,dar a fost ninunat.

aluat:
1 lamaie bio

300g faina

100g zahar

1plic zahar vanilat

150g unt

1 ou

umplutura:

1,4kg mere

50g unt

150g nuci macinate

zahar si scortisoara dupa gust

se framanta un aluat din toate ingredientele care se lasa 30min la rece.apoi se intinde in forma de tarta/tort de 26cm si se ridica o margine.
merele razuite se calesc cu untul si zaharul(eu am pus 2 linguri caci merele au fost extrem de dulci) apoi adaugam scortisoara si nucile.turnam compozitia racorita peste foaie:

si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru 45-50min.

tarta am feliat-o rece inca de acasa si asa va pot arata sectiunea.a fost foarte buna si aromata,toti au laudat-o.

empanadas


impreuna cu tarta scrisa ieri le-am avut sambata la iarba verde.au fost numai bune la o bere pina s-a incins grilul :)

aluat:
250g faina
1ou
125g unt
1/2 lingurita sare

umplutura:
10-15masline negre
1 doza peste in suc propriu
3-4 fire ceapa verde

pentru aluat amestecam ingredientele si-l lasam impachetat in folie 30min la rece.apoi intindem o foaie subtire si taiem cercuri cu gura unui pahar.
pentru umplutura am amestecat ceapa verde maruntita cu pestele si maslinele tocate.am pus pe fiecare cerc putina umplutura si am apasat cu o furculita marginile.le-am asezat in tava pregatita cu hartie de copt


si le-am dat la cuptor 15min.

muffins cu iaurt si stafide


12 bucati

250g faina
125g unt
150g zahar(200g zice reteta dar nu ne plac foarte dulci)
3 oua
200g iaurt cu vanilie
40g stafide
1 plic praf de copt

mixam ouale intregi cu zaharul,iaurtul,untul topit si racit.apoi incorporam faina,praful de copt si la final stafidele.se pune compozitia in forma de muffins pregatita cu hartie de copt



si se coc 25min la 180 grade.

luni, 15 septembrie 2008

ragout de miel cu cartofi


-1kg carne miel,fara os
-300g ceapa
-2-3 catei usturoi
-4 rosii
-600g cartofi
-4 linguri ulei
-600ml supa legume
-1 legatura ceapa verde
-sare,piper,verdeata tocata

carnea se taie in cuburi de vreo 4cm si se pune la prajit in uleiul incins.se adauga ceapa felii si usturoiul si se lasa sa se dinstuie cateva minute,in tigaia acoperita.
rosiile curatate de coaja se taie cuburi si se adauga impreuna cu supa la carne.se lasa sa scada 55 min,pe foc potrivit(daca mai este nevoie,mai punem apa)
se adauga cartofii si dupa 10min ceapa verde si se mai lasa 20-25min.se condimenteaza cu sare,piper,presara verdeata tocata.
se serveste imediat cu paine proaspata.

tarta cu piept de curcan si parmezan


1buc.foetaj proaspat
2 cepe
4 rosii
300g piept de curcan gata feliat
150ml smantana groasa
2 oua
100g parmezan
verdeata

in tava de tarta(26cm) unsa si pudrata cu faina asezam foetajul pe care-l intepam de mai multe ori cu furculita.apoi punem feliile de piept de curcan:


ceapa taiata inele si rosiile decojite si curatate de samburi,taiate cuburi.separat mixam ouale cu smantana,parmezanul si ceva patrunjel verde tocat,condimente si turnam deasupra:

coacem 35-40min pian cand se aureste.rece taiem felii.