aluat:
-200 g faina
-150 g unt
-1 priza sare
umplutura:
• 600 g broccoli
• 1 ceapa
• 1 lingura ulei
• 30 g miez de nuca tocat
• 3 oua
• 250 ml smantana
• 6 linguri parmezan ras
• piper
• nucsoara rasa
• 200 g rosii cherry
1. Framantati faina, untul si 1/2 lingurita sare. Formati o sfera din aluat, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l cca. 30 de minute la frigider.
2. Pregatiti broccoli si rupeti-l buchetele, apoi taiati-i cotoarele marunt. Puneti totul in apa cu sare si fierbeti cca. 5 minute, apoi scurgeti-le bine.
3. Incingeti cuptorul la 200ºC. Curatati ceapa, tocati-o si caliti-o in uleiul incins. Adaugati miezul de nuca si prajiti-l si pe el amestecand continuu. Amestecati ouale, smantana si cca. 4 linguri de parmezan, apoi condimentati cu sare, piper si nucsoara.
4. Ungeti cu grasime o forma plata de tarta sau de prajitura cu fructe (ø 26 cm), apoi presarati-o cu faina. Asezati in mijlocul acesteia aluatul in forma de sfera si presati-l cu mainile pana il potriviti in forma. Asezati peste el amestecul cu broccoli, miezul de nuca, ceapa, precum si rosiile pregatite. Turnati pe deasupra smantana cu ouale, presarati tarta cu parmezan si coaceti-o cca. 45 de minute. O mancare pe care nu trebuie sa o ratati si pe care nu ezitati sa o preparati! Pofta buna!