Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 21 septembrie 2008

Tarta crocanta cu broccoli

aluat:
-200 g faina
-150 g unt
-1 priza sare

umplutura:

• 600 g broccoli
• 1 ceapa
• 1 lingura ulei
• 30 g miez de nuca tocat
• 3 oua
• 250 ml smantana
• 6 linguri parmezan ras
• piper
• nucsoara rasa
• 200 g rosii cherry


1. Framantati faina, untul si 1/2 lingurita sare. Formati o sfera din aluat, infasurati-l in folie alimentara si lasati-l cca. 30 de minute la frigider.
2. Pregatiti broccoli si rupeti-l buchetele, apoi taiati-i cotoarele marunt. Puneti totul in apa cu sare si fierbeti cca. 5 minute, apoi scurgeti-le bine.
3. Incingeti cuptorul la 200ºC. Curatati ceapa, tocati-o si caliti-o in uleiul incins. Adaugati miezul de nuca si prajiti-l si pe el amestecand continuu. Amestecati ouale, smantana si cca. 4 linguri de parmezan, apoi condimentati cu sare, piper si nucsoara.
4. Ungeti cu grasime o forma plata de tarta sau de prajitura cu fructe (ø 26 cm), apoi presarati-o cu faina. Asezati in mijlocul acesteia aluatul in forma de sfera si presati-l cu mainile pana il potriviti in forma. Asezati peste el amestecul cu broccoli, miezul de nuca, ceapa, precum si rosiile pregatite. Turnati pe deasupra smantana cu ouale, presarati tarta cu parmezan si coaceti-o cca. 45 de minute. O mancare pe care nu trebuie sa o ratati si pe care nu ezitati sa o preparati! Pofta buna!

baghete in toate felurile








mi-am luat de curand o tava speciala de copt baghete.si am tot incercat de atunci diferite retete pe care m-am gandit sa le adun aici.

cam asa arata tava:



si prima reteta: baghete cu tarate si 2 tipuri de faina



250ml apa
150g faina secara

50g tarate

2 albusuri

300g faina alba,grau

1 cub drojdie proaspata

1lingurita sare

1lingurita zahar brun

1 lingura ulei

aluatul framantat si dospit in Mp se imparte in 3 bucati din care modelam baghete.se pun in forma,se fac cateva crestaturi pe fiecare si se lasa sa mai stea 15-20min,


apoi se coc la foc potrivit.

2.bagheta cu seminte de floarea soarelui


1 cana(de lapte) cu apa
1 cub drojdie
500g faina

50g seminte floarea soarelui,usor prajite

1 lingurita miere
1 lingurita sare

2 linguri ulei masline

aluatul framantat si dospit in Mp,se imparte in 3 bucati,modeleaza baghetele


ce se pun in tava si lasa sa se odineasca 15min apoi se coc.

3.baghete cu tarate si rozmarin



250ml apa+lapte
30g tarate grau
5linguri ulei masline
450g-500g faina alba
1 cub drojdie
1/2 lingurita rozmarin tocat
1 lingurita rasa sare
2 lingurite zahar brun


rozmarinul nu se prea vede in bagheta dar ii da o aroma super.

4.baghete cu alune/nuci



450g faina
1 cub drojdie
100g nuci sau alune tocate grob
250ml lapte
1 galbenus
cate o lingurita sare si miere

aluatul framantat si dospit la Mp.nucile tocate grob se adauga dupa semnalul sonor:




5.baghete "toscana"


400-450g faina
1plic drojdie uscata
150ml vin alb sec
50ml ulei masline
100ml apa
100g parmezan
2oua
50g masline negre si verzi
1 lingurita sare
1lingurita zahar

6.bagheta cu ceapa si alune

250ml lapte
500g faina alba
35g ceapa prajita(cumparata,dar se poate face si acasa)
50g alune tocate mare
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita miere

aluatul dospit si framantat la Mo se imparte in 3 buc,modelam baghete si coacem 40min.

7.baghete cu iaurt si faina integrala

reteta de la LauraS.


45g seminte de in
190ml apa fiarta
120g iaurt simplu
200g faina integrala de grau
210g faina alba
1 lingurita sare
1lingurita zahar
1 cub drojdie

semintele se pun in MP,se toarna apa clocotita si lasa sa stea 1h.apoi se framanta un aluat care il lasam la dopsit,modelam 3 baghete si le coacem la foc potrivit.

8.baghete cu rosii in ulei





-60g rosii uscate
-450g faina alba
-150g faina integrala
-400ml apa
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-1 cub drojdie proaspata

aluatul framantat si dospit in masina de paine se imparte in 3 bucati si se modeleaza baghetute pe masa usor infainata.se coc la 200grade.

9.baghete cu faina de arpacas
~cantitate pt 6 baghete~


-500g faina arpacas
-500g faina alba grau
-50g drojdie
-1 lingura sare
-1 lingura miere
-40g tarate
-550ml apa

aluatul framantat si dospit in masina de paine se portioneaza si se coace in tava de baghete.
o parte le-am congelat imediat dupa racire.se consuma in termen de 1-2 luni.

10.baghete cu ceapa prajita si faina integrala




-40g ceapa prajita(cumparata in cazul meu)
-250g faina alba
-200g faina integrala
-300ml apa calduta
-1 cub drojdie
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere

aluatul framantat la MP se imparte in 3 bucati,modeleaza baghete si se coc la cuptorul preincalzit,la 185 grade.

11.baghete

clatite din aluat cu lapte batut


totul se masoara cu o cana de lapte

3 oua
2 cani lapte batut
1/2 cana lapte
3 cani faina
2 linguri zahar
1 priza sare
1/2 plic praf de copt

se mixeaza toate ingredientele si se coc clatite in tigaia unsa cu ulei.se servesc cu dulceata,zahar sau cum aveti pofta.

muschi de porc a la jamie


reteta de la taki

o bucata carne porc,muschi
sare,
boabe de piper rosu
ceva usturoi
rozmarin
2 linguri ulei masline

am pus in mojar piperul,usturoiul,verdeata,putin ulei si ceva sare mare,grunjoasa:

am uns cu acest amestec carnea :

l-am bagat la cuptor DIRECT pe gratar. Am pus o tava la etajul inferior in care sa pice sucurile de la carne. De obicei in aceasta tava se pot pune cartofi dar azi s-a aflat numai apa ca sa nu se arda tava. Carnea nu sta in lichid, se rumeneste si se crocantzeste pe toate partile si ramine foarte zemoasa.-am tinut cam 1 h si 20-25min va orientati voi.

sâmbătă, 20 septembrie 2008

ciuperci umplute a la dana


daca va plac ciupercutele asa mult cum ne plac noua,la reteta aceasta sigur trebuie portie dubla,altfel dispar de pe farfurie cat ai clipi.

reteta de pe blogul Danei

400g ciuperci champignon,
o ceapa sau 3-4 fire ceapa verde(asa cum am pus eu),
4 linguri smantana,
1 lingura faina,
sare,piper,
o lingurita suc de lamaie,
o lingura unt,
100g cascaval

am taiat ceapa marunt si am inabusit-o in unt intr-o cratita, am adaugat piciorusele de la ciupercute taiate si ele marunt, am acoperit cratita si am lasat-o sa se inabuse 10-15 minute, pana ce a scazut aproape toata zeama.
Intr-o cana am omogenizat smantana cu o lingura de faina,sare,piper,verdeata tocata si am turnat peste ciupercute.am amestecat intr-una pina s-a legat compozitia,apoi am adaugat si zeama de lamaie.
am umplut palarioarele ciupercutelor si am asezat pe fiecare cate o bucatica de cascaval.



Le-am bagat la cuptor pentru 15-20 minute,la 185 grade.

tort jerbo


este reteta mamei mele care o face intr-o tava mai micuta decat cea de aragaz.eu am adaptat-o la o forma de tort de 20cm,facand numai jumatate de cantitate.

foi:
100g zahar
250g unt/margarina
1ou
1plic praf de copt
5 linguri smantana dulce
475g faina

umplutura:
400g gem acrisor(neaparat,altfel iese exagerat de dulce)
100g nuci

glazura
100g ciocolata menaj topita
1 lingura unt

se amesteca toate ingredientele pentru foi si coca rezultata se da la rece 30min.eu nu aveam timp aseara si am intins-o imdiat cu putina rabdare.se imparte in 3 bucati din care se intind 3foi.
in tava unsa si pudrata cu faina se aseaza foia 1/jumatate din cantitatea de gem si nuci/foia/gem+nuci/foaie.se inteapa fiecare foaie cu furculita in mai multe locuri.
se da la copt pentru 40min.


se lasa sa se raceasca si turnam glazura.eu am presarat zahar pudra.

vineri, 19 septembrie 2008

party schnitten


tot din ciclul ce facem cu feliile de paine care se intaresc am facut zilele trecute pentru micul dejun aceasta reteta care ne-a placut asa de mult la toti ca am repetat-o si in diminetile urmatoare.

6-8 felii paine nu foarte proaspata
75g unt
200g sunca presata
1 ceapa
1 catel usturoi
200g cascaval razuit
verdeata tocata
150g smantana acra,groasa

untul topit se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu ceapa si usturoiul tocate fin,sunca presata cubulete mici,cascavalul razuit ,smantana si verdeata.se pune compozitia pe feliile de paine asezate in tava cu hartie de copt



si se dau la cuptor 10min la 225grade.se servesc fierbinti si sunt ideale pentru micul dejun,cina sau party.

paine pufoasa cu cartofi



reteta a scris-o Anat pe culinar si am facut-o de vreo 3 ori pina acum.imi place ca este pufoasa si se pastreaza asa chiar si dupa 3 zile.


1/2 cana de lapte
1/2 cana din apa in care au fiert cartofii

1/2 cana de piure de cartofi (cartofii zdrobiti bine fara sa adaugati altceva)

3 linguri de unt
1 lingurita de zahar

1 1/2 lingurita de sare

3 cani si 1/2 de faina pentru paine
-am folosit faina alba de grau
1 1/4 lingurita de drojdie uscata pentru masina de paine(eu folosesc 1 cub drojdie proaspata)


Puneti primele 8 ingrediente in masina de paine, in ordinea data; faceti o mica groapa in faina si puneti drojdia. Urmati instructiiunile fabricantului pentru a pune masina in functiune.

Observatii personale :
Puteti inlocui laptele cu apa, am facut-o eu si amandoua au fost la fel de bune.
Puteti pune 1 lingura unt si 2 linguri de ulei sau numai ulei.
In functie de faina pe care o folositi s-ar putea sa fie nevoie sa mai adaugati un pic de lichid in plus. Puneti cate putin pana cand aluatul se aduna de pe peretii vasului si ia forma unei mingii



servita a doua zi cu pasta de fasole a fost o bunatate: