Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 27 septembrie 2008

piept de pui umplut cu rosii si cascaval

pt 4 portii:

2 rosii
1/2 legatura patrunjel
50g cascaval razuit
4 snitele de pui
1 lingura faina alba
sare,piper,2-3 linguri ulei
2-3 linguri smantana dulce

rosiile curate de pile si samburi se taie cubulete si se amesteca cu verdeata tocata,cascavalul razuit si condimente.carnea de pui se bate usor si se umple cu acest amestec.
se ruleaza si trece prin faina apoi pune la prajit,pe ambele,in tigaia cu ulei.se tinge cu 200ml supa si se lasa pe foc pina carnea se inmoaie.se scoate si se pastreaza la cald.
se parat se leaga sosul cu smantana si putina faina(daca mai este nevoie).
carnea se serveste cu sosul si cartofi.

vineri, 26 septembrie 2008

bors cu perisoare din piept de pui si ciuperci


pt perisoare:
500g piept de pui
250g ciuperci din conserva
1 morcov
1 ceapa
2 galbenusuri
1 lingura verdeata tocata
sare,piper
1 lingura gris

pt ciorba:
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei gras rosu
1 cana bors
50g orez
leustean tocat
1 ou

intr-o cratita cu apa se pun la fiert legumele pt ciorba taiate dupa plac.
separat am pus la robot pieptul de pui,ceapa,ciupercutele bine stoarse de apa,condimentele,verdeturile si galbenusurile.am mixat totul si apoi am amestecat cu grisul.se lasa sa se odihneasca compozitia 10-15min.

formam cu mana uda perisoare pe care le punem la fiert in cratita cu legume.

dupa 25min adaugam orezul si cand acesta este fiert turnam si borsul,dam 1-2 clocote.

batem usor oul si-l turnam in ciorba amestecand intr-una cu telul.punem verdeata tocata si e gata!

Griess-Schoko-Flammeri



pt 4 portii

80g ciocolata amara
2 foi gelatina
600ml lapte
55g zahar
75g gris
2 galbenusuri
2 pachete zahar vanilat

ciocolata se toaca grob.
laptele se pune la fiert cu zaharul si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul si amestecam usor pina se leaga apoi luam de pe foc.gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa se pune in compozitia fierbinte.galbenusurile se amesteca cu o lingura de lapte si se incorporeaza si ele.lasam 5 min sa se racoreasca.

o parte din compozitie o amestecam cu ciocolata topita.in forme udate cu apa rece punem alternativ cele 2 compozitii de gris si lasam cateva ore sa se raceasca foarte bine.

servim cu fructe de padure sau sos la alegere.

joi, 25 septembrie 2008

zacusca de fasole

aceasta este prima mea reteta de zacusca facuta singura cap-coada,numai cu ajutorul matei prin zona.in romania mama si cumnata mea fac in fiecare an muuuuuuuuuulte borcane cu zacusca de tot felul si mereu mi se parea o munca imensa.
deh pofta a fost prea mare si azi de dimineata m-am pus pe treaba:




reteta de la BD

1,5 kg de capia sau gogosari
1 kg de ceapa
1/2 kg fasole
1/2 l ulei
1/2 bulion sau 2 kg de rosii
foi de dafin

ceapa tocata la robot si gogosarii i-am pus la calit in uleiul incins pina s-au inmuiat bine.am adaugat fasolea fiarta si macinata,bulionul,foaia de dafin si am fiert la foc mic,tigaia acoperita cu capac,amestecand uneori.am lasat-o pina cand a scazut bine si toate legumele au fost moi.
se pune in borcane sterilizate.

vinete umplute cu cous-cous


150-200g cous-cous
4 vinete(aprox.1kg)
2-3 fire ceapa verde
1 ceapa normala
cate 1 ardei gras rosu si galben
2 catei usturoi
3 linguri ulei masline
sare,piper,verdeata
80g parmezan(am pus cascaval)
200ml sos rosii

vinetele se injumatatesc si se scoate miezul cu grija.ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la dinstuit in uleiul masline.
adaugam ardeii cubulete si miezul vinetelor,tocat, si dupa 4-5 min cous-cous-ul si stingem totul cu o cana mare de supa de pui sau legume.
condimentam din belsug cu sare,piper,putina boia.umplem vinetele pe care le asezam in tava cu sosul de rosii si putina apa:

dupa o ora la cuptor presaram cascavalul sau parmezanul si mai lasam 10min.servim impreuna cu sosul de rosii.

miercuri, 24 septembrie 2008

käse - taler

aseara ploua cu galeata si matei ma tot batea la cap cu grisinele care i se terminasera.asa ca i-am facut rapid niste inlocuitori de care a fost tare incantat.


150g faina(alba+integrala)
1 priza sare
100g cascaval ras
50g unt
3 lingurite smantana groasa
1 ou mic

pt uns
1 galbenus
1 lingura smantana dulce
susan

se amesteca toate ingredientele,daca mai este nevoie adaugati o lingura faina ca sa-l puteti desprinde de pe maini.coca formata se da la rece cel putin o ora.se intinde apoi si taie forme care se pun in tava cu hartie de copt:



se ung cu galbenusul+smantana,presara susan

si coc 15min.

bors de pui cu legume



500g piept de pui
1 morcov

2 linguri ulei masline
1 ceapa

1 ardei gras galben
2 rosii
1 dovlecel

sare,piper,
verdeata tocata

50g orez

1 ou
bors dupa gust


carnea de pui taiata cubulete se pune la prajit in uleiul de masline impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiul cuburi si morcovul felii.se stinge totul cu apa si lasa sa fiarba la foc potrivit 45min.

adaugam apoi orezul si dovlecelul si rosiile curatate de piele si taiate cuburi si lasam inca 7-8 min.turnam borsul si dam un clocot.

intr-o farfurie adanca batem oul cu ceva condimente si turnam in cratita amestecand intr-una cu telul pentru a face "zdrentele".



punem verdeata tocata si servim cu putina smantana.

marți, 23 septembrie 2008

waffeln cu iaurt

nu mai stiu exact de unde am scris reteta aceasta dar ii multumesc celei care m-a inspirat.

-450 g faina
-1lingura praf de copt
-1/2 lingurita sare
-2 lingurite zahar
-400 ml iaurt
-2 oua separate
-80 ml unt topit
-un pliculet de vanilie


- se amesteca faina, praful de copt, sarea, vanilia si zaharul.
-se bat galbenusele bine, adaugind iaurtul cite putin, pina se termina, dupa care se incorporeaza si untul
-se adauga compozitia din galbenusuri la cea din ingrediente uscate si se amesteca bine.
-se bat albusele spuma si se incorporeaza in compozitie, amestecind usor de jos in sus.
-se coc in aparatul incins.