Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 18 noiembrie 2008

flori cu scortisoara si gem


250g faina
125g unt
100g zahar
1ou
1 lingura scortisoara

se amesteca toate



pina avem un aluat fin


din care se taie cu forma flori,jumatate simple,jumatate cu gaura.se pun in tava cu hartie de copt si le dam 8-10min la 175grade,cu ventilatie:

le lasam sa se racoreasca si lipim cate 2 cu gem de mure.


se pot pudra cu zahar.eu le.am lasat simple.sunt minunate dupa 1- 2 zile,cand foile s-au inmuiat putin.

pariziene cu mere



reteta LauraA.

aluat:
500g faina
20g drojdie
70g zahar
260ml lapte
50g unt topit
1ou
putina sare

1 borcan mic compot mere cu bucati intregi

pentru aluat am pus masina de paine la munca si dupa 90 min :

am impartit apoi in 8 bucati:

am intins pe rand cate o bucata si la un capat am pus o lingura de umplutura:



impachetam:

si le punem in tava cu hartie de copt unde le mai lasam 40min la odihnit:

le-am uns cu putina smantana de frisca si am presarat zahar brun ,apoi le-am copt la 190 grade:
minunate!

luni, 17 noiembrie 2008

cornulete de post cu migdale



250 gr margarina
100 gr zahar
150 gr migdale
300 gr faina

se framanta toate si se formeaza cornulete care se coc in tava tapetaat cu hartie de copt,



la 185 grade..se lasa sa se racoreasca si apoi se trec prin zahar pudra.

peste cu sos de rosii si capere



3-4 pesti.aprox 1kg
4 rosii
1 ceasca sos de rosii pasate
150ml vin alb
4 catei usturoi
2 linguri capere
putin zahar
sare,piper,zeama lamaie
3 linguri faina



pestele stropit cu zeama lamaie si bine condimentat se trece prin faina si prajeste in ulei incins:

apoi se scoate si aseaza intr-o forma ce merge la cuptor.in uleiul de la peste aruncam usturoiul feliat si rosiile cuburi,acoperim totul cu capac si lasam vreo 3-4 min ,apoi

stingem cu vinul si sosul de rosii si caperele, fierbem cateva clocote.condimentam cu sare,piper,verdeturi si daca sosul este prea acru adaugam putin zahar,apoi il tunam peste pestele din forma:

dam la cuptor 30min la 185 grade:

apoi servim cu mamaliguta.

paste cu sos de rosii picant si vinete


o reteta delicioasa de post.

1 vanata mare
500g sos rosii pasate
1 canita apa
1 ceapa
4-5 catei usturoi
sare,piper,chilli
cateva ciupercute din borcan
verdeata
ulei masline

vinata se taie cubulete,se freaca cu sare si se lasa sa stea 15 min pt a-si lasa zeama.se pune ceapa tocata marunt la calit impreuna cu usturoiul si cand s-au inmuiat se adauga vinetele stoarse si sosul de rosii+apa.se lasa sa scada sosul pe care-l condimentam apoi cu sare,piper,chilli.
fierbem pastele in multa apa sarata si le servim cu sosul si verdeata presarata deasupra.
pt ca mananca si puiul meu mic,am pasat o parte din sos ca sa-i fie mai usor.

Post usor!

duminică, 16 noiembrie 2008

rata la cuptor,cu ciuperci



1 rata 1,3kg
1 mar

2 cepe
400g ciuperci micute

sare,piper,boia,chiili
2 linguri ulei masline

2 morcovi



se curata si spala rata,se condimenteaza si se pune in ea un mar si 1 ceapa ,intregi.apoi se unge pe dinafara cu ulei si condimentam dupa gust.


am aseat-o impreuna cu legumele int-o punga toppits,am legat capetele si am facut o taietura mica pe mijloc:

dupa 90 min am deschis punga aproape de tot si am lasat rata sub grill 10min:

se serveste cu legumele,ciupercutele si(daca vreti)cu piure de cartofi.

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

tort cu visine si ciocolata


blat
3 oua
3 linguri apa
75g zahar
75g faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

compozitia cu fructe:
1 borcan compot visine
35g amidon
3linguri zahar

crema:
400ml smantana de frisca
60g ciocolata cu lapte

decor:
70g ciocolata

mixam ouale intregi cu apa,zaharul pina se albeste compozitia apoi adaugam praful de copt amestecat cu faina si cacao.turnam compozitia in forma de tort si dam la cuptor la 185 grade:


cand a trecut testul cu scobitoarea lasam blatul la racit:


si ne ocupam de compozita de fructe.turnam compotul intr-o cratita si cand incepe sa fiarba amestecam in el amidonul dizolvat cu o lingura de apa si zaharul.amestecam cateva minute pina cand compozitia se ingroasa:

intre timp s-a racit si blatul asa ca punem inelul in jurul lui si turnam compotul fierbinte.dam la rece pina cand acesta s-a racit complet:

batem smantana de frisca si adaugam la final ciocolata tocata fin apoi turnam peste compot si nivelam:

decoram dupa imaginatie si dam la rece 3-4 ore:

indepartam inelul de la tort



si putem servi.

polkabrot




am facut zilele trecute aceasta paine ,foarte foarte pufoasa chiar si dupa 2 zile.

maia:
120ml apa
150g faina
7 g drojdie (am pus 23g drojdie proaspata)

aluat:
280ml apa
450g faina alba
7g drojdie(am pus 23g drojdie proaspata)
1 lingurita sare
1lingurita zahar

se amesteca pt maia ingredientele:


si se lasa la temp camerei 12 ore:


eu am pregatit-o seara si dimineata arata cam asa:


apoi am pus-o in MP impreuna cu restul ingredientelor si se framanta un aluat elastic care se lasa la dospit.se formeaza apoi o painica rotunda care se cresteaza deasupra si se mai lasa 15-20min la dospit:

apoi se coace la 180 grade.