Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 noiembrie 2008

tocanita cu limba de vita


1,2kg limba vita
200ml vin rosu
400ml rosii pasate
4 cepe
4 catei usturoi
verdeata tocata
sare,piper,boia
3 linguri ulei masline

limba se fierbe in multa apa cam 2 ore,daca aveti "oala minune" merge si in 40min.apoi se curata de piele si se taie bucati potrivite.
se pune uleiul la incins si se adauga ceapa taiata pestisori si usturoiul tocat.cand s-a inmuiat se stinge cu vinul,lasa 5min sa fiarba si adaugam limba si sosul de rosii,1 ceasca apa,punem capacul si lasam 30min pe foc.
condimentam cu sare,piper,verdeturi si servim cu mamaliguta sau paine proaspata de casa.

sâmbătă, 22 noiembrie 2008

painici cu malai


ziua1:
300g faina

150ml apa

10g drojdie proaspata


ziua 2:
200g faina porumb

150 faina alba

15g drojdie proaspata

1 lingurita sare

1 lingurita zahar(brun am pus eu)

200ml apa

din apa calduta,faina drojdie framantam un aluat care-l lasam la dospit 10-12 ore(peste noapte in cazul meu)

apoi se framanta impreuna cu restul ingredientelor cu masina de paine sau cu mana:

se lasa la dospit:



imparte in 4 parti si se pun in tava cu hartie de copt:

se coc la 180 grade pentru 25-30min.



apoi se servesc cu o supa fierbinte ca tot e frig afara!

a venit,a venit iarna!!!!!


si matei si-a scos deja ustensilele sa testeze zapada!

spitzbuben (cu nuca de kokos)



sunt cele mai bune fursecuri cu nuca de kokos care le-am mancat pina acum,se topesc in gura!

375g faina
200g zahar(eu am pus 100g)
1 plic praf de copt
250g unt
1ou
120g nuca de kokos

dulceata si zahar pudra

se amesteca toate ingredientele si se lasa coca la rece 30min apoi se intinde si taie cu forma.se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt

se coc 10min la 190 grade,se lasa sa se racoreasca si lipesc cate 2 cu dulceata:

se pudreaza cu zahar si servesc!

joi, 20 noiembrie 2008

paine alba in 3 zile






daca aveti chef de o paine cu coaja usor aspra si miezul moale chiar si dupa 2- 3 zile,reteta asta merge la fix.e ceva de munca dar rezultatul merita.

prima zi-ora 20:

125g faina alba
1/2 cub drojdie proaspata(un cub are aici 45g)
250ml apa incalzita putin

se amesteca si lasa in bucatarie(12 ore) castronul,la o temperaturta de ~20grade.

ziua2-ora 9:
peste amestecul de seara punem 125ml apa si 125ml faina amestecam si lasam 24 ore in bucatarie.

ziua 3:

asa se prezenta amestecul din castron:


dizolvam in 80ml apa calduta restul de drojdie si amestecam cu o lingura zahar,compozitia din castron,400g faina,1 lingurita sare.lasam acest aluat care este relativ moale la dopsit,vreo 2 ore,intr-ul loc caldut, apoi il rasturnam pe masa infainata



si ii dam o forma oarecare,asezandu-l in tava cu hartie de copt:



aluatul e plin de bule de aer,care mai tarziu,dupa copt vor fi golurile din paine care noua en plac la nebunie.
se incalzeste cuptorul la 220 grade,se pune o cratita cu putina apa in cuptor si se baga painea pentru 20min,apoi reducem la 200temperatura si o lasam pina ne place culoarea.

se lasa sa se raceasca si se serveste.

MINUNATA!

muffins cu nuca de kokos si capac de bezea



pt 12 bucati:

150g unt
200g zahar
3oua
coaja si zeama unei lamai
200g faina
50g nuca de kokos
1plic praf de copt
4 linguri lapte
fructe de padure proaspete sau congelate

150g zahar se mixeaza cu untul moale(lasat cateva ore la temp.camerei) si galbenusurile.adaugam faina,laptele,aromele,praful de copt sinuca de kokos si omogenizam bine.
turnam aluatul in forma de muffins pregatita cu hartiute si punem deasupra cateva fructe:

dam la cuptor pentru 20min.in acest timp batem spuma albusurile cu zaharul ramas(50g) si cand bezeaua sta teapana.punem cu lingura pe fiecare muffins si dam la cuptor inca 10min.

miercuri, 19 noiembrie 2008

cartofi deliciosi,de post



reteta de la Anomiss

5 cartofi mari
2 linguri ulei masline
sare,piper,boia,chilli
1 lingura pesmet pentru paneuri

am curatat cartofii si i-am taiat felii potrivit de groase.am pus o cratita cu apa la foc si cand a inceput sa fiarba am aruncat cartofii pt 7-8 min inauntru.nu trebuie sa fie foarte bine fierti ca se sfarama.
i-am scos apoi in sita si dupa ce s-a stors apa i-am amestecat cu uleiul,condimente si pesmet si i-am pus in tava cu hartie de copt:

i-am pus la 200 grade,cu grill si ventilatie pentru 25min,pina va place cat sunt de rumeniti.se servesc cu muraturi.

perinite cu parmezan




reteta am facut-o acum vreo 2 saptamani de pe blogul Iuliei unde puteti vedea si o poza finala,cam cum ar trebui sa arate caci eu am pierdut-o pe a mea.


aluat:
500g faina
200ml lapte
1 cub drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1ou
75g unt
50g untura(sau unt)

in plus:
200g parmezan
ou si lapte pt uns
seminte susan

aluatul l-am framantat la Mp si dupa ce a dospit frumos l-am intins pe masa si am pus deasupra parmezanul,apoi am apasat usor cu sucitorul pina cand a intrat cat de cat in foaie:


am rulat si am taiat cu un cutit ascutit felii de 2 cm pe care le-am pus in tava cu hartie de copt cu ceva distanta intre ele:

le-am uns cu oul amestecat cu putin lapte si am presarat susanul apoi le-am lasat la dospit inca 25min si le-am pus in final la copt,la 200 grade.la mine s-au incapatanat acteva sa ramana pe pozitie si au cazut prin tava.
la gust sunt minunate!