un mic dejun care ne place foarte mult
4 oua
4 linguri lapte
sare,piper,patrunjel tocat fin
1 lingura ulei masline
se pune uleiul la incins,se bat ouale cu laptele si condimentele,verdeata si se toarna la prajit,amestecand pina se leaga.se servesc cu paine prajita.
marți, 2 decembrie 2008
scrob de ou cu lapte
Publicat de mihaela la 13:28 0 comentarii
tarta cu brocccoli si piept de pui
Aluat:
150 g unt
160 g quark sau crema de branza, gen Philadelphia
280 g faina
sare.
Umplutura:
buchetele oparite de broccoli
100g piept de pui
100 g smantana groasa
50ml smantana dulce
2oua
sare,piper
100g cascaval+50g pentru deasupra
se amesteca ingredientele pentru aluat:
si acesta se intinde cu ajutorul foliei alimentare in tava de tarta unsa si pudrata cu faina:
peste aluat punem pieptul de pui cuburi si broccoli bine stors de apa,apoi turnam un amestec din ouale batute cu cele 2 feluri de smantana,cascavalul si condimente
presaram cele 50g cascaval deasupra
si dam la cuptor 50min la 185 grade(ultimele 15min am lasat numai rezistenta de jos.rece se feliaza si se serveste cu un pahar de bere langa.
Publicat de mihaela la 09:54 5 comentarii
luni, 1 decembrie 2008
felii cu ou si sunca la cuptor
pentru ca mereu raman felii de paine care se intaresc le fac rapid pentru micul dejun
6 felii paine mai tare
1 ou
sunca presta
o rosie
75g cascaval razuit
1 lingura smantana groasa
sare,piper
oul l-am mixat cu smantana si condimente apoi am pus cascavalul razuit,sunca presata taiata cubulete,rosia fara coaja si seminte tocata fin.amestecul l-am impartit pe feliile de paine si le-am dat la cuptor la 200 grade pentru 10min.
se servesc imediat cu o cana de lapte.
Publicat de mihaela la 10:43 2 comentarii
cozonac floare,cu mac
aseara am avut musafiri si nu puteam sa nu-i rasfat cu ceva dulce.
reteta de la Daneza,pe care eu am modificat-o putin,punandu-i umplutura de mac :))
aluat:
450g faina
50g amidon
25g drojdie proaspata
150g zahar(merge lejer100g)brun
50g ulei
200ml lapte
putina sare
umplutura
250g mac(al meu a fost gata preparat)
aluatul l-am framantat si lasat la dospit in MP si dupa 90min l-am pus pe masa de lucru si l-am impartit in 12 buc.le-am intins cat de cat rotund si am pus pe fiecare cate o lingura umplutura de mac.
am rulat si i.am dat apoi forma de potcoava,apasand bine capetele
in tava de tort am pus pe randul de jos 6 potcoave,apoi 5 si deasupra 1:
le-am lasat inca 50min la dopsit si apoi uns cu galbenus+lapte si am presata crocant.
am copt la 185 grade vreo 45min:
rece se pune pe platou si serveste.
Publicat de mihaela la 10:12 4 comentarii
duminică, 30 noiembrie 2008
ardei umpluti cu ciuperci,in sos de rosii
6 ardei grasi
500g ciuperci proaspete
1 morcov
3 fire ceapa verde
100g orez
400ml sos de rosii
sare,piper,leustean
ardeilor li se taie un capacel si golim cu grija miezul.tocam ciupercutele cu ceapa la robot si le punem la calit in 2-3 linguri ulei masline,iar dupa cateva minute am adaugat morcovul dat pe partea mare de la razatoare.am mai lasat 2-3 minute si apoi am condimentat cu sare,piper si am luat cratita deoparte.cand s-a racorit am amestecat aceasta compozitie cu orezul spalat si verdeata tocata si am umplut ardeii.i-am asezat intr-o cratita cu o cana apa si sosul de rosii,am acoperit cu capac si am fiert la foc moderat pentru 40min,pina cand fucrlita a intrat usor in ardei.o parte din umplutura a iesit in sos dar nu este problema.
se servesc cu paine proaspata de casa.
Publicat de mihaela la 11:12 2 comentarii
sâmbătă, 29 noiembrie 2008
paine taraneasca franceza
reteta o am de aici.
dupa6 zile si multa rabdare rezulta o paine delicioasa cu o coaja usor crocanta si miez cu gauri asa cum ne place noua.
asadar sa incepem aventura:
ziua 1:
225g faina alba de grau
150ml apa calduta
ziua 4:
375g faina alba de grau
250ml apa calduta
ziua5:
300g din compozitia de starter
300g faina alba grau
200ml apa
aluat final
450g starter
450g faina-amestec alba+arpacas
250-300ml apa
1 lingurita sare
in prima zi amestecam apa cu faina:
rezulta acest amestec destul de moale:
care se acopera cu o folie alimentara
si lasa la temp camerei pina in ziua4.aluatul incepe sa aiba mici besicute pe suprafata si miroase a acru.
ziua4:
la aluatul din castron amestecam faina si apa si lasam 24 ore.aceasta este cantitatea de starter cu care vom lucra mai departe.
castronul il acoperim cu folie.
ziua5:asa se prezenta aluatul:
in aceasta zi-a 5-a,vom manca si painica daca avem noroc.
300g din compozitia de starter (restul se arunca) o amestecam cu 300g faina si 200ml apa,avem un aluat usor elastic si moale
si lasam la temp camerei 3 ore,pina cand observati ca va crste usor aluatul.
apoi ne pregatim de marea finala:
cantarim 450g din acest aluat si-l amestecam cu apa,cele 2 faini si sarea.NU punem drojdie,aluatul va creste cu rabdare de la sine.asa arata al meu dupa 9 ore,inainte de a-l arunca in cuptor:
i-am facut cateva taieturi,l-am pus pe tava si lasat inca 2 ore.apoi am incalzit cuptorul al 225 grade si am pus painea pentru 20min apoi am redus la 200 pentru inca 15-20min.
sper sa aveti curajul si rabdarea sa o incercati macar de curiozitate.
Publicat de mihaela la 22:39 1 comentarii
vineri, 28 noiembrie 2008
placinta de post cu mere
in 10 zile ne pregatim sa plecam spre romania si trebuie sa termin ladita cu mere primita cadou.
aluat:
300g faina
1 varf cutit sare
150g margarina
1-2 linguri apa
130g zahar
umplutura:
10mere dulci
2 linguri zahar
1 lingura scortisoara
amestecam ingredientele pentru aluat si rezulta aceasta coca(daca vedeti ac nu se leaga mai puneti apa sau faina daca e prea moale aluatul,important este sa nu se lipeasca de maini si masa)
se pregateste umplutura cat sta aluatul la rece.merele taiate cubulete se pun cu zaharul si scortisoara pe foc pentru 15min pina cand s-au inmuiat bine.
se imparte aluatul in 2 parti si intind 2 foi pe folie alimentara.una se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt si se inteapa de cateva ori:
deasupra asezam compozitia de mere calduta(dar NU fierbinte)
si punem foaia 2,apasand usor marginile:
am dat la copt 45min,ultimele 15 la rezistenta de jos la 185 grade:
se lasa sa se raceasca bine si taie:
se poate pudra cu zahar.este delicioasa si pentru ca am intins mai subtire partea de sus a iesit usor crocanta.
Publicat de mihaela la 16:36 4 comentarii
joi, 27 noiembrie 2008
paine cu lapte batut si faina de arpacas
250ml lapte batut
130ml apa
280g faina integrala de arpacas
100g fulgi de ovas
50g sesam
50g faina alba de grau
1 lingurita miere
1 lingurita sare
1 cub drojdie proaspata,45g
se framanta un aluat la Mp(este destul de moale),se lasa la dospit si apoi se rastoarna pe masa cu 2-3 linguri faina si ii dam forma dorita si o asezam in tava cu hariede copt.o crestam cu un cutit bine ascutit si o lasam 10min sa se odihneasca.
incalzim cuptorul la 250grade si punem o cratita cu apa in el apoi punem tava cu paine la cupt.dupa 10min am redus la 200 temperatura si am lasat inca 25min,cu ventilatie.
se lasa sa se raceasca si se feliaza.este extrem de pufoasa,coaja grosuta usor crocanta,un deliciu pentru micul dejun.
Publicat de mihaela la 14:00 3 comentarii