Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

vineri, 26 decembrie 2008

meniu craciun 2008

prima zi a Craciunul am petrecut-o in familie,iar meniul a fost unul traditional:

-supa de cocos cu taitei de casa:


-sarmalute de porc cu smantana:

-friptura de porc cu cartofi la cuptor si muraturi:

-cozonac cu nuca,intr-po forma noua:








-fursecuri stelute,cu gem de visine
-biscuiti spiralati
-cornulete cu migdale

-tort cu nuci,capac de bezea si budinca:




miercuri, 24 decembrie 2008

in asteptarea lui mos craciun

pentru ca am fost cuminti si mosul a promis ca trece si pe la geamurile noastre l-am asteptat cu cateva bunatati:

-oua umplute cu pateu si sos de smantana


-salata de ciuperci cu maioneza si castraveciori acrii


-pogacele cu jumeri


-ardei umpluti cu crema de branza

-branza feta si cascaval romanesc delicios

-apoi a urmat un pui si cartofi in punga magica alaturi de m,uraturi
-si desertul:tort alb cu branza si nuca de kokos








va doresc Sarbatori fericite,casa plina de bucurii,cozonaci pufosi si masa imbelsugata !!!!!

joi, 18 decembrie 2008

placinte cu mere si biscuiti

pentru Paula care a cumparat foile si m-a intrebat cum sa faca placinta-sper sa iti fie de ajutor :-)




1 pachet foi placinta
1,5kg mere zemoase
150g biscuiti cu aroma de scortisoara sau simpli
zahar dupa gust
100ml ulei plante sau unt topit

se razuiesc merele si se stropesc cu zeama de lamaie.se lasa 10min apoi se storc bine intre palme.se amesteca cu zahar si biscuitii sfaramati marunt:


se ia cate o foaie de placinta si ungem cu untul topit apoi punem la un capat cateva ,inguri de mere :

rulam si asezam pe tava cu hartie de copt:

coacem la foc potrivit(185 grade) pentru 25-30min si apoi cand scoatem acoperim cu un prosop umed.lasam sa se racoreasca:

taiem si putem pudra cu zahar.

"flori" cu susan si wurst







dupa o idee pe pe culinar

250ml lapte
50ml ulei masline
100g susan
1 cub drojdie proaspata
450g faina
cate o lingurita sare si miere

cascaval
wurst

aluatul framantat si dospit la masina de paine de imparte in 8 parti.se intinde din fiecare cate un dreptunghi,pune la un capat wurstul si ruleaza strans:

incepem sa taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit:

apoi se desfac spre exterior ca petalele unei flori:


se aseaza florile in tava pregatita cu hartie de copt:


presaram deasupra cascavalul:


si coacem la foc potrivit,185 grade, vreo 25min.

.

joi, 11 decembrie 2008

paine cu faina de arpacas si alune




300ml lapte
1 cub drojdie proaspata,45g
250g faina alba grau
250g faina arpacas
1 lingurita sare
1 lingurita miere
100g alune

se framanta aluatul la MP si spre final se adauga alunele.se lasa la dopsit si apoi imparte in 2 parti si se impleteste.ii puteti da ce forma doriti:



se lasa inca 25min sa dospeasca si apoi se da la cuptor,la 190 grade,cu ventilatie,35min.



rece se feliaza.

ne revedem in curand cu urmatoarele retete de pe taram banatean.v-am pupacit!!!!!

.

mini cosite cu unt si susan



ne pregatim sa plecam in romania si cum drumul e luuuuuuuung am facut cate ceva pentru pauzele ce le facem .

450g-500g faina
50g unt topit
60g zahar brun
200ml lapte
1 cub drojdie proaspata(45g are aici si este pt 500g faina)
1/2 lingurita sare

un galbenus+2 linguri smantana dulce
susan sau mac

aluatul framantat si dospit :

se imparte in 15 bucati,care le randul lor se impart in 2.din fiecare se intinde cate un "siret".si incepem sa ne jucam:

apoi:




dupa ce le-am terminat pe toate de modelat(merge rapid dupa ce prinzi smecheria) se pun in tava unsa si pudrata cu faina si se lasa inca 25min la odihnit:

se ung cu galbenusul+smantana(+putina miere am mai pus eu) si se presara susanul.se dau la cupt la 200 grade vreo 15-20min:

se servesc dupa pofta.

miercuri, 10 decembrie 2008

fasole frecata



una din retetele pe care si mama si bunica le fac in post.noua ne place foarte mult servita cu muraturi din butoi,pentru care mai avem de asteptat 2 zile pina ajungem acasa.






200g fasole uscata
2 cepe
3-4 linguri ulei floarea soarelui
sare,piper
2 linguri pasta de rosii

fasolea se fierbe cateva clocote intr-o prima apa si se arunca apoi apa.apoi fasolea se pune din nou la fiert cu cateva foi dafin,1 morcov si o ceapa.se lasa 1h pina fasolea este moale apoi se pune in sita sa lase surplusul de apa.
ceapa tocata se pune la calit in ulei si se amesteca din cand in cand.spre final se adauga pasta de rosii si ceva condimente.se lasa pe foc pina cand ceapa este moale.
apoi se pune fasolea,morcovul cu care a fiert si ceapa prajita la robot si se face o pasta.
se serveste cu paine proaspata.

marți, 9 decembrie 2008

chiftelute de paine cu verdeturi

o alta reteta minunata care ma scapa de painea care se intareste.

reteta LauraA

450g paine veche de cateva zile
o canita lapte caldut
100g cascaval
2 oua
1 legatura patrunjel tocat
3 catei usturoi
1 ceapa
sare,piper


paine se taie cubulete si se toarna peste ea laptele caldut.se lasa 10min si se stoarce bine.se amesteca impreuna cu ceapa si usturoiul tocate fin,cascavalul,ouale,verdeata,sare,piper.se da compozitia la rece 1h apoi se formaza chiftelute care se dau prin faina si prajesc in ulei incins.noi le-am servit cu salata de rosii si castraveti.