Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 19 februarie 2009

chifle aromate cu usturoi



sunt foarte pufoase si aromate si pe deasupra au mers de minune langa o ciorba de fasole uscata cu ciolan afumat si muuuult leustean.

reteta de la maria-elena


3 cups faina
1 cup lapte
4 linguri ulei
2 linguri rase zahar
1 1/4 lingurita sare
2 1/4 ligurita drojdie uscata


in plus: 2 linguri de unt
patrunjel tocat

2 catei de usturoi pisati


se framanta toate ingredientzele in Mp si lasa apoi la dospit.am impartit aluatul in 6 bucati din care am modelat painici,


le-am facut cate o taietura :


si le-am lasat la dospit vreo 15-20min.
amestecam untul lasat de seara la temp cam,erei cu patrunjelul,usturoiul si ceva condimente si punem cate o lingurita de umplutura in fiecare painica:

coacem 25min la 200 grade.

duminică, 15 februarie 2009

chec cu visine

pentru ieri la cafeluta am facut acest chec aromat si pufos:



5 oua
200g unt
200g zahar
3 linguri amaretto,lichior migdale
280g faina
1plic praf de copt
1 compot visine

untul topit 1 min la Mu se mixeaza cu zaharul si ouale intregi pina se albeste compozitia.adaugam faina,praful de copt si lichiorul.la final incorporam si 2/3 din cantitatea de visine.turnam in forma de chec unsa si pudrata cu faina,deasupra aranjam restul de visine:

dam la cuptor pentru 50min,la 180 grade.rece il scoatem din forma:

il decoram cu zahar pudra sau cu ciocolata:

apoi feliem si servim.este foarte pufos si se pastreaza asa si in urmatoarele 2 zile.

vineri, 13 februarie 2009

paine "floarea de camp"



reteta este de pe net,mi-a facut cu ochiul si mi-am pus noua masina de paine la treaba.scriu reteta asa cum este,eu am facut numai jumatate de portie,intr-o forma de tort de 24cm.

500ml lapte
125ml ulei plante
3 oua
1 lingurita miere
1 lingurita sare
1kg faina
2 cuburi de drojdie,a 42g

50g unt pentru uns
1ou
seminte

se framanta din toate ingredientele un aluat,care nu trebuie sa se lipeasca de maini,daca mai este nevoie ,mai adaugati faina.se lasa 1 h la dospit si se intinde apoi o foaie potrivit de groasa care se unge cu margarina si se ruleaza.capetele de pun in mijlocul formei iar restul se taie felii si se aseaza imprejur:

se lasa 45min la dospit,se unge cu galbenus si presara seminte apoi se coace 45min la 180 grade.

miercuri, 11 februarie 2009

tarta cu branza dulce si bezea













o nebunie de prajitura,facuta cu branza dulce din romania cumparata din piata de la tarani.azi am scos ultimul pachet din congelator si mi-au cazut ochii pe prajitura asta.

aluat:
200g faina
1/2 plic praf de copt
100g unt
80g zahar brun
1ou
1 pachet zahar vanilat

umplutura:
4 oua
125g zahar brun
750g branza dulce
1 lingura amidon (sau 1 budinca vanilie,praf)
50g unt moale

bezea:
4 albusuri
5 linguri zahar

intr-un castron amestecam ingredientele pentru aluat:

il lasam 20min la rece apoi il intindem in tava de tarta unsa si pudrata cu faina si il intepam in mai multe locuri.
mixam branza cu ouale intregi,zaharul,amidonul si untul lasat vreo 3-4 ore la temperatura camerei si turnam peste foaia din tava de tarta:



dam la cuptor pentru 45-50min,la 180 grade.intre timp batem albusurile spuma tare,adaugam pe rand zaharul si continuam sa batem pina stau tepene.intindem bezeaua peste branza:



si mai punem 3-4 min la 190 grade:


lasam sa se raceasca si pe suprafata bezelei vor aparea "picaturile aurii":

feliem si servim,langa o cana mare de cafea.

marți, 10 februarie 2009

premii ,premii.....

am primit zilele trecute o gramada de premii dragute din partea Danei,Monei,Mayei,Laurei,Bucataria lumiii:








le daruiesc cu drag fetelor din lista mea,le meritati din plin!!!

vineri, 6 februarie 2009

somon cu sos de sofran si orez salbatic




azi e vineri si la noi este zi de peste.reteta am gasit-o la maya pe blog si mi-a facut imediat cu ochiul:

-4 fileuri somon
-1 ceapa mica
-1 lamaie
-500ml supa de legume
-100ml smantana dulce pt frisca
-1 lingura amidon
-sare,piper,sofran

in 2 -3 lingurite ulei masline rumenim ceapa tocata fin,impreuna cu o felie lamaie.adaugam supa,lasam sa dea 2-3 clocote si apoi turnam smantana+amidonul,sofranul,condimentele si lasam inca 1-2 min pe foc.sosul il turnam intr-o forma ce va merge apoi la cuptor.

intr-o alta tigaie punem ceva ulei masline,1 catel usturoi felii si o crenguta de rozmarin si prajim pestele cate 1 min pe fiecare parte:

la mijloc trebuie sa ramana inca crud.il punem in sos si dam la cuptor,la 250grade,pentru 10min.
intre timp fierbem orezul si apoi servim pestele cu sos si orez.
o nebunieeeee!!!! trebuie sa incercati.

joi, 5 februarie 2009

schloss neuhaus

construit intre 1524-1526 castelul a fost resedinta episcopului din zona paderborn si in ziua de azi este gazda unei scoali reale .noi am profitat de cateva ore de soare si am facut o plimbare prin gradini:











marți, 3 februarie 2009

budinca de gris, la pahar




pt 6 portii:

750ml lapte
4 pachete zahar vanilat
2 linguri zahar
100g gris
30g unt
100g smantana de frisca
amestec de fructe de padure

laptele se pune la fiert cu cele 2 feluri de zahar si cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pina se ingroasa ,cam 7-10min.se adauga in el fierbinte untul taiat cubulete si se amesteca pina se incorporeaza bine.se lasa sa se raceasca complet.

se bate smantana de frisca si se amesteca cu grisul.se pune in pahare,in straturi alternative cu amestecul de fructe.se da la rece pina la servire.