Despre mine

sotie si mamica fluturasului Matei

Postări populare

aici poti cauta printre retetele de pe blog


Schnäppchen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 12 august 2008

paine cu quark si faina de arpacas


230ml lapte
3 linguri ulei masline
250g faina alba de grau
250g faina arpacas
1 cub drojdie proaspata
250g quark(crema de branza proaspata)
1 lingura sare
50g seminte de in

aluatul framantat se lasa la dospit:

modelam painica si o punem in tava cu hartie de copt:

la cuptor o lasam cam 45min:

rece se taie felii.

luni, 11 august 2008

galusti cu prune




nu poate trece o vara fara sa fac macar de 2-3 ori galustile cu prune,preferatele mele mai ales.de anul acesta l-am corupt si pe fluturasul Matei ce bune sunt:)


reteta alizei

1 kg de cartofi fierti in coaja
2 oua
300 g faina, sare
500 g prune
scortisoara amestecata cu putin zahar
pesmet
unt
zahar pudra

cartofii fierti trecuti prin presa se amesteca cu restul ingredientelor:



luam bucati din aluat in care invelim prunele:

in acest timp pregatim o cratita mare cu apa si sare si le fierbem pina se ridica la suprafata:


le-am trecut printr-un jet de apa rece si apoi le-am lasat sa se stoarca apa:

amestecam pesmet cu zahar si scortisoara dupa gust si dam galustile prin el,apoi le asezam in tava unsa cu unt si le dam la cuptor 15min:
sunt delicioase!

joi, 7 august 2008

salata de fasole verde cu iaurt si piept de curca


azi este o zi extrem de calduroasa,asa ca am facut rapid aceasta salata care merge de minune servita rece cu paine prajita.

reteta inspirata de maya si bulinuta

fasole verde
1 morcov
1 catel usturoi
1 iaurt simplu,200g
sare,piper
piept de curca,afumat


fasolea se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie(eu la MU) apoi se lasa sa se stoarca apa si o taiem marunt.separat amestecam morocvul ras,usturoiul cu iaurtul,sare,piper,sunca tocata fin:



adaugam fasolea:


si dam totul la rece cateva ore.cu paine prajita e o nebunie!

miercuri, 6 august 2008

Lagana



este o paine traditionala greceasca,se face de Lasata Secului dar eu am incercat-o acum ceva vreme din curiozitate.

reteta de la Theodora

500g faina
250ml apa
1 cub drojdie proaspata
30ml ulei masline
sare
1 lingurita miere sau zahar
seminte de susan

se face o maia din 100g faina,125ml apa si drojdia,mierea.se lasa peste noapte la rece:

a doua zi dimineata arata asa:
se framanta cu restul ingredientelor si rezulta un aluat fin si elastic ce se lasa la dospit:

se pune in tava mare,dandu-i o forma rotunda si se apasa cu degetele din loc in loc.

se unge cu galbenus,presara semintele(de in in cazul meu) si se lasa 20min la dospit.apoi se coace la foc potrivit.
rece se feliaza.este pufoasa si se pastreaza pina la 3 zile proaspata.

marți, 5 august 2008

"trandafiri" dulci cu branza feta si stafide


reteta de la Daveco

pt 24 bucati

-1 kg faina,
-5 galbenusuri,
-250g zahar,
-50g unt
-aprox 2 cani cu lapte
-45g drojdie
-putina sare

UMPLUTURA:
-600g branza feta
-2 galbenusuri,
-1 ou intreg
-100g stafide,am pus cranberries
-200g zahar



aluatul l-am framantat la MP:

si lasat vreo 50min la dospit:

apoi l-am impartit in bucati potrivite:


pregatim umplutura:dam branza pe razatoare ca robotul tocmai s-a ars :) si apoi o amestecam cu restul ingredientelor:

incepem sa modelam trandafirii:





pe care-i punem in tava cu hartie de copt,cam 12 intr-o tava:

ii ungem cu galbenus+2 linguri smantana dulce sau lapte si ii coacem la 160 grade,cu ventilatie pina arata asa:



apoi ii lasam sa se racoreasca.se pot pudra si cu zahar.

curry cu carne de porc



reteta CristineiK


400g carne de porc
4 cartofi
2 cepe
1 morcov
400 ml supa
3 lingurite curry
1-2 linguri ulei
sare
piper Cayenne (optional)

ceapa se caleste in uleiul incins:

adaugam ceapa,morcovul si dinstuim putin:



am turnat o parte din supa si am lasat sa fiarba 30min:
apoi punem cartofii cuburi:

si restul de supa si fierbem pina cand acestia s-au inmuiat si sosul a scazut.condimentam si servim cu paine proaspata de casa.

luni, 4 august 2008

prajiturele cu visine si afine



reteta de la Maya

60 g faina
60 g amidon
6 oua(am avut numai 5 oua)
7 g praf de copt
100g zahar
100g martipan
visine si afine


separam ouale iar albusurile le batem spuma tare.galbenusurile,zaharul si martipanul le mixam:

apoi amestecam cu ouale,faina,amidonul si praful de copt:

turnam in tava tapetata cu hartie de copt:

si deasupra punem fructele:

se coace la foc potrivit:

iar rece se poate pudra cu zahar.