aluat:
150ml lapte
60g unt
300g faina
1/2 cub drojdie(45g un cub)
300g faina
1priza sare
75g zahar
coaja si zeama unei lamai
deasupra:
400g smantana acra
100g iaurt simplu
50ml lapte
2oua
40g amidon
150g zahar
1compot pere
laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia.se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina,zaharul,sarea,coaja si zeama de lamaie.
se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.
intre timp punem perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si amestecam intr-un castron ingredientele pentru crema. tapetam o tava potrivit de mare cu hartie de copt si intindem aluatul in ea.ridicam putin marginile si intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri. turnam deasupra amestecul de smantana si ou. si am pus deasupra feliile de pere.am copt prajitura 45 min la 185 grade.in ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.
vineri, 5 octombrie 2007
prajitura cu aluat dospit,smantana si pere
Publicat de mihaela la 18:21
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu