1 ceapa tocata
500g faina
100ml ulei
200ml lapte
2 oua
1 cub drojdie
1 lingurita rosmarin
sare
1 lingurita miere
Aluatul l-am facut la Mp,prg Scurt.aluatul trebuie sa fie molicel dar nu lichid.daca este nevoie mai adaugam cateva linguri faina.se rastoarna pe masa bine infainata si se intoarce cu o paleta.se da prin faina si apoi se pune in forma.se lasa 30-40min la dopsit si se coace.
sâmbătă, 10 noiembrie 2007
paine cu ceapa si verdeata
Publicat de mihaela la 17:34
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Buna,
Am incercat sa fac si eu paine aceasta, numai ca nu prea mi-a iesit - aluatul era foarte moale, aproape lichid - asa trebuia sa iasa?
Cam cat se lasa la crescut?
Multumesc frumos!
Irina
buna irina,aluatul este moale dar nu lichid(aici depinde si de faina foarte mult),se lucreaza cu el pe masa plina de faina,cu ajutorul unei palete il infainezi si ii dai forma.il pui la dospit vreo 35-40min si apoi la copt.
Multumesc frumos, o sa mai incerc odata si cred ca pun mai multa faina.
Multumesc mult pentru retete, abia astept sa fac cat mai multe. :)
Irina
Trimiteți un comentariu