e inspirata din revista practic in bucatarie dar am modificat-o eu pe ici si colo.din pacate am pierdut pozele de la ea.
blat:
6oua
200g zahar
2linguri cacao
200g faina+1plic praf de copt
2linguri apa rece
se amesteca galbenusele cu apa, zaharul si cacao.se adauga apoi albusele batute spuma tare si la final faina+praful de copt.se omogenizeaza compozitia si se coace blatul intr-o tava dreptunghiulara cm 35-40min la foc potrivit.se lasa sa se racesca bine si se insiropeaza putin.
crema
6galbenusuri
200g zahar
300ml lapte
1plic budinca de vanilie se amesteca si se fierbe crema pe foc amestecand continuu.focul sa fie redus pentru a nu se prinde crema.cand s-a ingrosat crema se lasa sa se racesca bine si se incorpozeaza in ea(cel mai bine cu ajutorul mixerului 100g unt la temperatura camerei.
se pune crema peste blat.
bezea:
6albusuri
300g zahar
se bat pe baie de aburi pina avem o bezea.se intinde peste crema de vanilie.se presara ciocolata rasa si se da la rece.
se taie cu un cutin trecut de fiecare data prin apa rece.
duminică, 6 ianuarie 2008
prajitura cu crema de vanilie si bezea
Publicat de mihaela la 18:26
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu