ideale pentru party sau micul dejun:
aluat:
200ml lapte
400g faina grau
1 lingurita rasa sare
3 linguri ulei masline
1 lingurita rasa miere
1 cub,45g drojdie proaspata
in plus:
20masline verzi
se framanta din toate ingredientele un aluat fin si omogen care se lasa 1h la dospit.se imparte in 20 bucati egale,din care se modeleaza painici si in mijlocul fiecareia se pune cate o maslina,apasand bine:
ajutorul de bucatar e prin zona si tine neaparat sa participe la actiune :-)
se pun in cuptorul preincalzit,vreo 20 min la 200 grade.
va dorim un week-end minunat !!!!!
vineri, 24 iulie 2009
painici cu masline
Publicat de mihaela la 15:44
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
ce ajutor de nadejde ai tu :)
un weekend frumos si voua! :)
che buoni questi panini!!mmm..
che bel bimbo!!
asta da!
asa se explica sporul pe care-l ai in bucatarie....ajutorul tau de nadejde!
Nu stiu daca am revenit sa-ti spun, dar ca urmare a inspiratiei capatate de pe blogul tau am vizitat orasul Kassel.:) Multumiri.
Liana Morar
liana ma bucur ca ai trecut pe aici.v-a placut orasul kassel,parcul si castelul??sper ca ati prins cascada.
te pup
Mihaela ne-a placut foarte tare orasul Kassel, dar mai ales plimbarea pana la statuie si 'napoi. Vremea a fost superba, 22 grade cu soare, dar din pacate nu a fost dat drumul la apa din cascada....data viitoare poate.
Oricum mai trec pe la tine sa ma bucur de retetele tale, dar abia astept sa revin dupa vizita din septembrie de la Barcelona.
Cu drag,
Liana Morar, Frankfurt am Main
Buna! Am descoperit blogul tau cautand ce sa mai gatesc. Am inceput cu aceste painici si Mara, fetita mea de 10 ani, m-a pus sa-ti scriu sa le laud. A mancat trei pe nerasuflate! Mai multe nu a putut! Am sa mai incerc si alte retete cu siguranta. Am ochit o gramada, caci am de unde. Dupa ce le vom prepara, Mara mea si cu mine, am sa-ti scriu sa-ti spun impresiile! Salutari si numai bine din Bucuresti! Veronica
Trimiteți un comentariu