am gasit aici pe site reteta aceasta si mi-a facut imediat cu ochiul.
aluat:
-650g faina
-300ml lapte
-1 cub drojdie proaspata
-2 galbenusuri
-100g untura
-1 lingurita sare
-1 lingurita miere
-cateva lingurite untura
-1 galbenus pt uns
aluatul l-am framantat la masina de paine si dupa ce a dospit l-am impartit in 2 bucati:
o bucata se imparte in 2 iar cealalta in 4 parti:
din cele 4 bucati mici se intind cercuri si se unge fiecare cu putina untura.
se suprapun una peste alta si se taie in 8:
bucatile mai mari se intid dreptunghiular si se ung si ele la randul lor cu unrura:
apoi se releaza pe lungime si se rasucesc ca un prosop pe care-l stoarcem.in forma de tort se pun cele 2 corzi rasucite si la mijloc trunghiurile rulate de la baza spre varf:
se lasa la dospit 1h:
se unge cu galbenus si se coace la 180 grade pina se aureste(35min):
se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.e pastreaza frageda 3-4 zile.
sa aveti spor!
.
luni, 20 februarie 2012
paine floare
Publicat de mihaela la 10:32
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
O bunatate de paine.Pup!
Njam,niam,si frumoasa si gustoasa painea floare.Trebuie sa o fac si eu .
Trimiteți un comentariu